Et viktig valg skal tas etter nyttår. (foto: dortmund, twitter)

Borussia Dortmund er en av verdens største talentfabrikker. Det vil si, de henter de største talentene som har dårlig tid med å få spilt fleste mulig Bundesliga -og Champions League kamper før de runder tyve. En suksessformel for Dortmund? Uten tvil. En suksessformel for klubbene som betaler milliarden pluss for en av Dortmunds unge stjerner? Tja…

Nå trekker vi det sikkert i lengste laget, men etter ha fulgt de tre største og mest hypede unge Dortmund-spillerne etter salg, får det oss til å heve minst ett øyenbryn.

Les: Sport: Har sendt «Minions» til Madrid for å hente Eden Hazard tilbake til Premier League

Ousmane Dembelé hadde ikke spilt mer enn 50 kamper for Dortmund før Barcelona trakk opp godt over milliarden i 2017 for 20-åringens vanvittige rykk, tempo og 10 scoringer og 22 assists i gulsort drakt. Fire år senere klør Barcelona-ledelsen seg fortsatt i hodet over hvordan investeringen endte med et nesten sammenhengende skadefravær. 119 kamper på jobb med 30 scoringer og 21 assists – på fire år!

Dessverre en kjent positur for franskmannen.

Stemningen sto i taket hos Chelsea da Jürgen Klopps Wonderboy, Christian Pulisic, smilende løftet Chelsea-drakten på Stamford Bridge i 2019. Eden Hazard hadde etterlatt seg et krater i angrepet, og den unge amerikaneren hadde alt som skulle til for å fylle opp på vingen.

Les på F7: Hva kan den nye loven om pengespill bety for deg?

Hos Dortmund hadde Pulisic som 20-åring spilt imponerende 123 kamper på øverste nivå. Snart tre år etter overgangen til Chelsea, har amerikaneren vært jobb i 81 kamper. Denne sesongen har den ankelskadde 23-åringen spilt 180 minutter, noe som har begynt å gjør Tuchel bekymret.

Er litt for godt kjent med rehabiliteringstrening.(foto: pulisic)

-Christian føler fortsatt noe smerte. Det handler om pain management. Det er ikke spørsmål om ny skade eller fortsatt skadet, det er bare smertefullt. Han ønsker desperat å komme tilbake. Vi trenger ham tilbake. Det var en god start for ham mot Malmø. I dag hadde han ti minutter (mot Burnley). Vi er litt bekymret, sier Tuchel ifølge Goal.

Jadon Sancho forlot balløya i i 2017 og var en av de første utenlandske supertalentene Dortmund fyrte av spilletid-raketten under. 137 kamper med 50 scoringer og 64 assists på rekordtid. Forrige sesong kom et lengre skadeavbrekk, men skremte ikke United fra å bruke rundt milliarden på overgang i sommer.

På Old Trafford har riktignok Jadon Sancho ikke vært rammet av skade (ennå), men har vært i en form som har begrenset spilletid til under 600 minutter – godt ut i november.

Har så langt gjort mest nytte for seg på photoshoots. (foto: united, twitter)

Neste megatalent hos Dortmund på vei ut døra blir trolig Erling Haaland. For tiden tilbringer 21-åringen med 69 kamper og 70 scoringer tiden vekselvis på rehabilitering eller tribunen for å heie på lagkameratene.

Les: Newcastle-eierne slipper å lure på hvor mange milliarder det koster å yppe med de største klubbene

Vi tillater oss å stille spørsmålet om Dortmund gjør rett i å kaste unge kropper i utvikling ukentlig innpå i de tøffeste kampene. Bundesliga-klubben får uten tvil valuta både i sportslige resultater og big bucks på overgangsmarkedet, men i tilfellet Dembelé, Pulisic (og Sancho?) har regningen så langt blitt sendt til neste klubb og den fortsatt unge mangemillionæren som sliter på jobb.

Kanskje verdt å tenke på for klubben som skal betale Erling Haaland 400 millioner kroner i årslønn?