Mistet Coutinho, fikk så mye mer. (foto: liverpool, twitter)

Det var ikke noe lykkelig brudd da Barcelona brukte all sin katalonske sjarm og fyldige lønnskonto til å hente Philippe Coutinho i 2018. Selv om brasilianeren har våknet til etter en to år lang dvale og endelig leverer for Barcelona, har Liverpool kommet ut av raidet som vinner.

For det første ble Klopp tvunget til å endre spillestilen, som til da hadde vært sentrert rundt Coutinho. Ingen kan nekte for at dette ikke ble en suksess.

Les: Scholes bommer totalt: Gir Solskjær skylden for at United tryner på overgangsmarkedet

For det andre har det holdt Barcelona unna flere Liverpool-raid.

Ifølge The Times fikk Liverpool lirket inn en helt spesiell forsvarsklausul. Hvis Barcelona prøvde seg på å kjøpe flere Liverpool-spillere mellom 2018 og 2020, ble det automatisk sendt en ekstraregning fra Liverpool på rundt 100 millioner euro.

Dette kom etter at Barcelona også hadde rasket til seg Luis Suarez i 2014, nå mente Liverpool det måtte holde. Den engelske avisen hevder det var sportsdirektør Michael Edwards som insisterte på at klausulen skulle inn for å slippe Coutinho.

Les på Engelske klubber: Barcelonas ekstreme talent ber om Premier League-spill

I praksis ville dette bety at om Barcelona skulle overtale Sadio Mané, Mohamed Salah, Roberto Firmino til overgang, så måtte de plusse på godt over milliarden på kjøpssummen.

Noen som fortsatt lurer på hvorfor Ronald Koemans favoritt Gini Wijnaldum aldri ble hentet i sommer?

For Liverpool har Edwards klausul vært helt genial. Barcelona-president Josep Maria Bartomeu har holdt unna med sine fettete tapasfingrene, Liverpool har bygd seg sportslig og økonomisk opp som en Champion, mens Barcelona med sine gigantiske utfordringer ikke på kort sikt utgjør noen trussel.

Vi håper for all del at Liverpool deler ut en adelstittel til Edwards.

Les: Tidligere Real Madrid-stjerne gjør alt for å spille for Mester Mourinho igjen