Marco van Basten, Ruud Gullit og Frank Rijkaard i AC Milan sine storhetsdager

Da Investcorp fikk enerett på å forhandle med AC Milan om kjøp for et par måneder siden, regnet de fleste med at Elliott Management ville få solgt den tidligere klubben til Italias tidligere skandaleomsuste statsminister Silvio Berlusconi med en god fortjeneste. – Men det har tatt lenger tid enn forventet!

Eneretten har gått ut på dato og åpnet døra til RedBird Capital Partners som fra før av eier 10% av Liverpool. Det som satte i gang salget og som har sørget for en lenge salgsprosess er gigantinvesteringen som AC Milan skal gjøre sammen med stadionkamerat Inter Milan i bygging av «nye San Siro».

Les: Ikke noe å lure på lenger – Zidane er tilbake i sommer

AC Milan er selv med bygging av stadion til over 8 milliarder kroner et billigere alternativ enn Chelsea for deg som ønsker å eie en fotballklubb.

Investcorp, en kapitalforvalter fra Bahrain, er fortsatt interessert i å kjøpe AC Milan. De har bekreftet interessen gjennom Bahrain-ambassaden i Storbritannia og skal ha lagt inn et bud på drøyt 11 milliarder kroner. Selskapet skal i utgangspunktet ha hatt enerett til å forhandle klubben, men siden begynnelsen av mai kan andre være med å by.

RedBird Capital Partners la så snart det var mulig inn et bud på rundt 10 milliarder kroner, altså lavere enn det som tidligere ble presentert av Investcorp. Men nå opplyser Verita & Affari som står for salget at det er lagt fram et nytt bud og at RedBird leder budgivningen.

Les: The Telegraph: Potter favoritt nå som det blir vanskelig med Pochettino