Chelsea direktør Marina Granovskaia

Klokken tre i natt annonserte Chelsea de hadde fått nye eiere, en gruppering ledet av amerikanske Todd Boehly. – Eller som Chelsea skriver i sin melding, vilkårene er oppfylt for at en ny eiergruppe kan overta klubben.

Den britiske regjering og Premier League må godkjenne avtalen. – Begge instanser vet det haster, slik det er nå hvor klubben er underlagt sanksjoner, har ført klubben helt ut på kanten av stupet.

Les: The Telegraph: Potter favoritt nå som det blir vanskelig med Pochettino

Etter Russlands invasjon av Ukraina bestemte den britiske regjeringen seg for å innføre sanksjoner mot Chelseas russiske eier Roman Abramovich, som har forbindelser til Russlands president Vladimir Putin. I samme slengen koblet Abramovich seg fra Chelsea og annonserte at London-klubben er til salgs.

Chelsea melder nå, via klubbens hjemmeside, at vilkårene er oppfylt for at en ny eiergruppe kan overta klubben. Chelsea skriver at eiergruppen ledes av Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter og Hansjörg Wyss.

Boehly, en amerikaner, medeier av LA Dodgers og grunnlegger av Eldridge Industries, forventes å være konsortiets offentlige ansikt, ifølge den engelske avisen The Guardian, selv om den største andelen av klubben vil bli holdt av Clearlake Capital.

Chelsea skriver at 2,5 milliarder pund, drøyt 30,6 milliarder svenske kroner – av den totale investeringen – skal brukes til å kjøpe aksjene i klubben, og så går pengene til veldedige formål. Den foreslåtte eiergruppen forventes også å investere 1,75 milliarder pund, i overkant av 21,4 milliarder pund i klubben.

Chelsea kunngjør også at eierskiftet forventes å være fullført innen utgangen av mai «underlagt alle nødvendige regulatoriske godkjenninger». The Guardian skriver også at Premier League må gi klarsignal for at salget skal gå gjennom.