President Joan Laporta og manager Xavi Hernandez

Torsdag ble det seier på bortebane mot Almeria for Barcelona, det styres inn mot andreplass i La Liga. Klubbpresident Joan Laporta lyktes forrige måned med å få Xavi til å ombestemme seg, treneren blir med også neste sesong. Høres ut som en situasjon med god stemning og klar for ny sesong. På fredag smalt det skikkelig.

Først meldte RAC1 de har fanget opp signalene fra Barcelona at Laporta har blitt svært, svært skuffet over treneren sin de siste dagene. Xavi uttalte seg om klubbens muligheter kommende sesong, på en måte som Laporta sterkt misliker.

LES: Sean Dyche gir seg ikke før Everton-spiller med punktert karriere reiser seg igjen

Klubbpresidenten prater til sponsorer, samarbeidspartnere og stjernespillere med budskapet om at det er business as usual, Barcelona kjemper selvfølgelig om samtlige titler. Da passer det dårlig at Xavi denne uken skrur forventningene ned på grunn av klubbens økonomiske situasjon. Så dårlig at Laporta skal ha bestemt seg for å gi Xavi sparken, hevder RAC1.

Ifølge Mundo Deportivo var Xavi i «sjokk» over å bli beskrevet som en ‘dead man walking’ og krevde møte med klubbpresidenten for å høre om det var noe i ryktene.

Mundo Deportivo melder Xavi tok tak i Laportas rådgiver, men ble viftet bort fra å møte klubbpresidenten denne helgen, møte kommer først neste uke. Det spanske mediet tolker dette som at Laporta skal se an situasjonen noen dager, mens han tar en beslutning sammen med sportsdirektør Deco.

F7: En nær venn av Jürgen Klopp har kastet lys over hvor den ikoniske Liverpool-sjefen vil lande

Mundo Deportivo melder Xavi ikke skal ha akseptert dette, og krever å få en avklaring denne helgen.