Sancho og Kehl gliser, men vet det ligger en stor jobb foran dem. (foto: dortmund, x)

Jadon Sancho smiler igjen etter han signerte på en låneavtale hos gamleklubben Borussia Dortmund. Endelig vil han få spille fotball igjen etter å ha vært fryst ut de siste fem månedene.

Sancho har ikke spilt for United siden deres 3-2-seier over Nottingham Forest 26. august.

Les: Villig til å betale det dobbelte av det Aston Villa betalte Everton

Og etter å ha blitt utelatt fra troppen for 3-1-tapet mot Arsenal 5. september, førte en offentlig strid – og påfølgende mislykkede samtaler – mellom kantspilleren og manager Erik ten Hag til at den engelske landslagsspilleren ble forvist fra førstelaget og alle resurser og gleder knyttet til førstelagsspill.

Sancho vender nå tilbake til Dortmund som solgte han til Manchester United for 85 millioner euro sommeren 2021. – Selv om han nå forsvinner fra Old Trafford, i hvert fall frem til sommeren for finne tilbake til gleden med fotball og spille ball med gamle lagkamerater slipper ikke Manchester United unna ukentlige betalinger.

Som en del av låneavtalen med Borussia Dortmund, som sikkert er en årsak til at forhandlingene tok tid, betaler Manchester United en tredjedel av Jadon Sancho sin lønn. – ukelønna skal være på 250 000 pund omtrent 3,37 millioner kroner.

Mellom Jadon Sancho sin exit og hans siste kamp for Manchester United har det gått totalt 138 dager. – Pr dag tjener han 35 714 pund som tilsvarer 468 000 kroner om dagen.

Les: Stor uenighet hos Real Madrid om signering klubben har jobbet så hardt for siden 2017

Det vil si han har tjent utrolige 4,9 millioner pund, 64,2 millioner kroner, siden kampen mot Nottingham Forest.

Det rare er at Manchester United vet han kommer til å gjøre det bra i Bundesliga. – Akkurat som han ville gjort det bra på Old Trafford om de hadde hatt en bra manager. – Denne kunnskapen gjør at Manchester United avviste en forespørsel fra Dortmund om å sette inn en opsjon på kjøpsklausul som en del av Sanchos lånekontrakt.

Matro skriver at sterke prestasjoner i Tyskland vil bidra til å øke 23-åringens markedsverdi, langt over den «fastprisen» i forlaget fra Borussia Dortmund.

Jadon Sancho hadde følgende å si etter han var tilbake på Signal Iduna Park: «Da jeg gikk inn i garderoben i dag, føltes det som å «komme hjem».

«Jeg kjenner klubben ut og inn, jeg har alltid vært veldig nær fansen her, og jeg har aldri mistet kontakten med de ansvarlige.

«Jeg gleder meg til å se lagkameratene mine igjen, komme ut på banen, spille fotball med et smil om munnen, få assists, score mål og hjelpe klubben med å kvalifisere seg til Champions League.»

Les på Engelske klubber: The Athletic: En av Manchester Uniteds best betalte tråkker på exit-bremsen