Stortrives i Premier League. (foto: Newcastle)

Denne uken kom det reality check for Newcastle-supporterne. Etter overtagelsen i 2021 har de saudiarabiske eierne sørget for at det har blitt mye å glede seg over på St. James’s Park etter så altfor mange sesonger med sportslig krise og konflikt mellom eier Ashley og supporterne. Store investeringer i troppen ga Newcastle den tidligere så umulige Champions League-billetten. Nå kommer regnskapet for satsingen.

Eierne kan sprøyte inn milliarder uten å merke det, men med Financial Fair Play-reglene, må penger tjenes for å kunne brukes. Underskuddet for forrige sesongs regnskapsår var på over 70 millioner pund. Selv med 39 prosent i økt omsetning må Newcastle nå ta grep for å tilpasse seg FFP-reglene.

LES: En av verdens mest suksessrike angrepsduoer klar for kickoff

På torsdag gikk Newcastle-direktør Darren Eagles ut og sa salg av profiler i troppen kan bli nødvendig.

En av de store profilene er Alexander Isak. Den svenske landslagsspilleren sto på ønskelista hos Arteta, sommeren 2022, der det ble planlagt en gjenforening mellom Ødegaard og Isak. Den skandinaviske duoen hadde et gnistrende godt samspill hos Real Sociedad. Ifølge Footballtransfers ble forhandlingene med Real Sociedad brutt da Arsenal mente utkjøpsklausulen var for høy.

Hos Newcastle har svensken denne sesongen levert solide 9 scoringer på 15 Premier League-kamper, totalt 13 mål på 22 kamper, ifølge Footballtransfers gjør Arsenal seg klar for et fremstøt i sommerens overgangsvindu. Arteta skal få inn en spiss som har bevist han kan levere i Premier League før neste sesong, Isak er sterk kandidat til å ta denne jobben.

F7: Brasils ansettelse av ny landslagstrener skriker: «Vi venter på deg, Ancelotti»

Signalene fra Newcastle-direktøren ble nok i London tatt som et stort steg nærmere signering av den svenske spissen.