Erling Braut Haaland &/co klarte ikke oppgaven. Foto: NFF_Info

Norges fotballforbund (NFF) må trolig ut med nesten 500.000 kroner til det israelske forbundet etter at landskampen på Ullevaal onsdag ble avlyst.

Etter Dagbladets opplysninger sitert blant flere israelsk medier, vurderes det fra forbundet å gå til søksmål mot NFF, etter at landskampen mellom Norge og Israel måtte avlyses på grunn av skjerpede smitteverntiltak i hovedstaden.

– Det er ingen tvil om at saken ligger hos de lokale myndighetene og ikke hos det norske fotballforbundet. Uansett planlegger det israelske forbundet å saksøke det norske forbundet for kostnadene ved reisen til Norge. Et beløp på rundt 80.000 euro (850.000 kroner), sier kommunikasjonssjefen i det israelske fotballforbundet, Shlomi Barzel til TV-kanalen Sport 5.

LES: Barcelona hvalen har kjørt seg fast på stranden


Generalsekretæren Pål Bjerketvedt i NFF sier han ikke kjenner til noe konkret krav, men opplyser at de er innstilt på å ta det økonomiske ansvaret i forbindelse med avlysningen. Han regner med at regningen trolig vil ligge på rundt en halv million kroner i reiseutgifter til det israelske laget.

Han sier til TV 2 at det var skuffelse og frustrasjon i den israelske leiren da beskjeden kom.

– Særlig siden avlysningen kom så sent. Begge lagene var i kampmodus da dette skjedde. Mottakelsen var ikke preg av begeistring, for å si det sånn, sier Bjerketvedt til TV-kanalen.

Opprinnelig skulle kampen mellom Norge og Israel spille onsdag klokken 18:00. Men så kom kontrabeskjeden bare timer før avspark, om at den kampen var avlyst.

Protokollen beviser det stikk motsatt

Det etter at helsedirektoratet anbefalte at kampen ikke burde spilles. Med begrunnelsen at vi tror det kan være en risiko for smitte blant spillere og støtteapparat dersom kveldens landskamp mellom Norge og Israel ble gjennomført og avlyste kampen.

– Protokollen vil ikke gi samme beskyttelse når grunnsmitten i samfunnet er svært høy. Derfor mener vi det er grunn til å vurdere dette på nytt, sa Guldvog.

LES: Fotballlegenden måtte på sykebesøk

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, uttalte at UEFA-protokollen er «akseptert i den form den er skrevet» i alle andre land og ikke bare her ti lands.

– Vi har stor respekt for at Norge tenker annerledes, det har ført til at vi har en lav smittesituasjon sammenlignet med mange andre land, sa Bjerketvedt, konfrontert med Guldvogs uttalelser. Han påpekte også at NFF er kjent med at Guldvog er spesielt opptatt av karantenebestemmelsene.