Tipper Messi har en en finger med i spillet. (foto: barcelona, twitter)

Elleve poeng på syv kamper. Ronald Koeman fortjener å få noen måneder på seg for å få skikk på sitt Barcelona, men i kulissene må nederlenderen kjempe mot det store monsteret som kveiler seg rundt i korridorene og tapper klubben for blod.

Ingressen ble noe mer svulstig enn planlagt, men når det kommer til det utenomsportslige hos Barcelona denne perioden, så er monster-beskrivelsen dekkende.

Les: Neymar bromance sikrer fem nye år

Virus nr. 19 får skylda for forventede tapte inntekter på 3,2 milliarder kroner i 2020/21-sesongen. Når Barcelona i alle år har bygd opp en gigantisk lønnsutgift, må dette smelle – skikkelig.

Det har pågått forhandlinger mellom spillerne og klubben om å få på plass en ny lønnsavtale som skal hindre å sende klubben ut i konkurs. På onsdag måtte Barcelona informere om at partene ikke kom til enighet, og må gå nye runder 23. november.

-Det er en meget kompleks situasjon, og klubben må akseptere at vi ikke kunne nå målet i forbindelse med spillerne, som skal bidra med mer enn de forventeter, kommer det tørt i en pressemelding fra klubben.

Les på F7: Barcelona saksøker Neymar for 110 millioner

Dette betyr at Ronald Koeman fyller treningsfeltet daglig med spillere som føler seg urettferdig behandlet, mens nederlenderen jobber for en ledelse som er i konflikt med «sine ansatte».

Og vi som syntes Ole Gunnar Solskjær hadde mye å stri med.

Les: Spansk media: Barcelona henter Manchester United-spiller i januar