Diego Maradonna er lagt inn på sykehuset. Foto: Juga-mola

Den argentinske fotballegenden Diego Maradona er innlagt på sykehus, melder flere argentinske medier. Innleggelsen skal ikke være koronarelatert.

Maradona, som fylte 60 år i forrige uke, ble lagt inn på sykehus mandag for å gjennomgå en medisinsk sjekk. Argentina er hardt rammet av koronapandemien, men ifølge flere argentinske medier skal sykehusinnleggelsen ikke ha noen direkte tilknytning til koronapandemien.

LES: Lillestrøm børster støvet av Frode Kippe

Maradona har imidlertid en generelt dårlig helse, blant annet på grunn av hans historie med misbruk av narkotika og alkohol, og er også i en risikogruppe.

LES: UEFA vurderer å ta grep for at EM-sluttspillet skal bli vellykket

Maradona har hatt store helseproblemer etter at han la opp, slitt med solid overvekt og vært gjennom to hjerteoperasjoner.

Den tidligere Napoli-spilleren ligger på det berømte sjukehuset La Plata, som har hatt flere fotballstjernen inne på kirurgen. Det er noen mil sør for den argentinske hovedstaden Buenos Aires, der han er trener for det lokale fotballaget Gimnasia de la Plata.

– Etter solemerker skal det stå bra til med Diego Maradonna og skal ikke være livstruende, men at han sliter med psyken, sier Dr. Leopoldo Luque.