Bilde: LSK: Joonas Tamm og Simon Mesfin hilser og ser inn i kamera.

Han var en nøkkelspiller under Europa League-eventyret til Sarpsborg 08 i fjor. Nå har den estiske landslagsspilleren Joonas Tamm (27) skrevet under for Lillestrøm. – Det har gått trått for Lillestrøm så langt denne sesongen, en foreløpig 12.plass er langt unna eget ambisjonsnivå. 

Midtstopperkjempen lånes ut fra Flora Tallinn ut 2019-sesongen, med en opsjon for mulig kjøp. Den 192 centimeter høye Tamm er spilleklar fra 1. august.

Les: Storspiller i Copa America – Napoli får kamp nå om James Rodriguez

«Vi er veldig fornøyde med å få inn Joonas Tamm. Med duellkraft, luftstyrke og fart har han egenskaper som vi føler at vi trenger i laget. Vi har noen fremadstormende midtstoppere som kommer til å bli veldig gode, men på kort sikt vil dette styrke oss. Samtidig jobber vi også med å hente inn en offensiv forsterkning etter at Thomas Lehne Olsen ble skadet», sier Simon Mesfin til egen web.

Les på Popidol: Filmingen av Fast & Furious 9 er i gang, uten «The Rock»

Det siste halvåret har Tamm vært utlånt til polske Korona Kielce.

– Målet mitt er å bidra til at Lillesrøm slipper inn mindre mål, men også at vi scorer mer på offensive dødballer. Jeg valgte Lillestrøm fordi jeg virkelig føler meg ønsket, og fordi det er en fin klubb med stort potensial og mange supportere. Dessuten har klubben fantastiske treningsfasiliteter, en bra stadion og ikke minst: Naturgress, sier Joonas Tamm.

Les på Helsesjefen: Sykler fra Oslo til Paris for Barnekreftforeningen

Han har for så vidt gode minner fra Åråsen: Midtstopperen scoret Sarpsborgs første mål i 2-2-kampen her i 2018.

– Jeg håper at det skal bli flere mål her i 2019, sier Tamm og smiler.

– Jeg skal bidra til at Lillestrøm klatrer på tabellen, tillegger den fysisk robuste midtstopperen.

Han begynner å trene med LSK allerede til uka, og er spilleklar fra og med 1. august.

– Vi har en opsjonsavtale med Flora Tallinn som gjør at vi avtalen kan bli permanent, men den avgjørelsen vil bli tatt på et senere tidspunkt, sier Simon Mesfin.