Ikke la deg knekke.

Man kan alle lure på hva som har skjedd med han som ble regnet som en av verdens beste keepere. Tabben som David De Gea presenterte etter tre minutter i kampen mellom Everton og Manchester United kunne bare ha skjedd hvis stjernekeeperen tenkte på noe helt annet.

Manchester United hadde føringen stort sette hele kampen på Goodison Park, men turte aldri slippe seg helt løs, man så et lag som tvilte på sin egen keeper. – I det minste var det ikke like ille som sist Ole Gunnar Solskjær kom på besøk.

Everton og Manchester United er fem poeng fra hverandre i Premier League og begge på vei oppover tabellen. Ole Gunnar Solskjær har fått inn en sympatisk og effektiv spiller i nr 9 rolle Bruno Fernandes og Everton en stjernemanager i Carlo Ancelotti.

Et det noe som vil huskes fra denne kampen er det tabben til De Gea som du kan se her: Har United virkelig råd til å ta sjansen på David de Gea?

Chelsea, som spilte uavgjort mot Bournemouth i går fortsetter på fjerdeplass og «flaks» i og med at Tottenham tapte mot Wolves 3 – 2 og ikke gikk forbi.

Ventet til det var for sent

Etter mindre enn tre minutters spill fikk David de Gea et tilbakespill som slettes ikke var vanskelig, keeperen hastet ikke ballen videre. – Everton-spissen Dominic Calvert-Lewin satte avgårde i galopp mot De Gea, som i siste øyeblikk valgte å hamre ballen opp på banen.

Det viste seg imidlertid å være en katastrofal beslutning, «avsparket» traff Calvert-Lewin og spratt inn i det tomme United-nettet. 1-0 til Everton.

Et øyeblikk senere fikk Calvert-Lewin en ny sjanse, men denne gangen reddet De Gea.

Det ville bare være naturlig hvis scoringen hadde rystet Manchester United, men teamet til Ole Gunnar Solskjær marsjerte i stedet direkte opp i andre enden av feltet hvor Nemanja Matic dirigerte et skudd på tverrliggeren.

United fortsatte å sparke på mål fra distanse i den påfølgende perioden, og vike etter en halvtimes spill.

Nemanja Matic leverte til Bruno Fernandes, som med et flott skudd brakte Manchester United tilbake i kampen. 1-1.

Stillingen holdt til pause og i andre omgang startet Everton best. Gylfi Sigurdsson vendte ballen på et hjørne, men heldigvis for United gikk ballen tilbake i spillet og klarte ikke å score.

Etter det ble kampen enda jevnere. I sluttfasen av kampen vinket spillet frem og tilbake, og både Everton og Manchester United var ofte til stede på hverandres felt.

Noen minutter før hadde Bruno Fernandes en stor sjanse. Skuddet hans fra kloss hold ble parrert av Jordan Pickford, som også på en glimrende måte klarte å senke Odion Ighalos kjempesjanse like etter.

Her burde United utvilsomt ha scoret, men stillingen holdt seg 1-1.

Like etterpå hadde Everton da en stor sjanse, men David de Gea sørget for en super redning og hentet tilbake noe av sin ære. Men tabbene begynner å bli mange for den spanske superkeeperen.

Les: Melder seg på i kampen om Liverpool keepermål

VAR også denne gangen

Everton ballen ført i nettet, og da brøt det ut et jubel på Goodison Park.

United-spillerne protesterte heftig da de følte at Gylfi Sigurdsson påvirket spillet fra en offside-plassering, og etter VAR-gjennomgang ble målet kansellert.

Derfor ble kampklokken på Goodison Park igjen satt til 1-1, noe som også var sluttresultatet av kampen.