Ingvild Bakkerud. Foto: NTB scanpix

Det danske kvinnehåndballlandslaget under Klavs Bruun Jørgensens ledelse fikk best uttelling i lørdagens testkamp mot Norge. – Likevel var det mye å ta med seg for oss inn mot VM.

Danmark vant 28-24 i Stavanger etter å ha vært foran 11-10 ved pause.

«Jeg synes vi spilte en veldig fin kamp. Det var selvfølgelig noen få tekniske feil her og der, men totalt sett er jeg veldig fornøyd» sier Klavs Bruun Jørgensen på Det danske håndballforbundets (DHF) nettsted.

«Vi lyktes med mange av de tingene som vi har jobbet med både defensivt og i angrep, som ikke bare gjaldt i kampen i dag, men også i vår trening med nordmennene på torsdag».

Les: Barcelona-spilleren Vermaelen i ny klubb

Har vært en uke på Jæren

Det begynner å bli viktig å finne retning på laget bare fire måneder før avreise til VM-nasjonen Japan. Med enkelte unntak har landslagssjef Thorir Hergeirsson fått med seg flere av sine viktigste spillere til det som i det store og hele var en oppløftende og verdifull samling. Uka ble avsluttet med jubileumskamp mot Danmark, som et høydepunkt i Klepp ILs 100-årsjubileum.

Emilie Hegh Arntzen ble Norges toppscorer med sju mål. Danskene ledet med 11-10 til pause, og mot slutten av oppgjøret var det klart at de rykket ytterligere fra. Sluttresultatet ble 28-24 til gjestene, i oppgjøret som ikke teller som offisiell landskamp i statistikkene.

Et ekstra skår i gleden denne kvelden kom da skadeforfulgte Kjerstin Boge Solås pådro seg en smertefull kneskade i andre omgang.

– Hun fikk en smell i kneet. Vi vet foreløpig ikke hva det er. Hun blir utredet videre i løpet av neste uke, sier landslagsfysioterapeut Nina A. Markussen, ifølge aftenbladet.no.

Les på Popidol: Et monster uten like de siste 50 årene

PS! Håndballjentenes neste samling er også i Rogaland. Da skal Håndballjentenes VM-oppkjøring arrangeres i DNB Arena, med Argentina, Brasil og Japan som motstandere.