Ble "ønsket velkommen" av EFL. (foto: reading, twitter)

Tre ting har skjedd på bunnen av Championship den siste uken. Derby fikk utvidet straffen for økonomisk vanskjøtsel av klubben, nå med -3 poeng på tabellen etter 17 kamper. Andy Carroll returnerte til fotballen etter exiten fra Newcastle i juli, denne gangen til Reading på 19. plass i Championship.

På onsdag kom den tredje nyheten i nestøverste liga mens toppklubbene rundt om i verden har sendt sine beste spillere på landslagstjeneste. Én dag etter Carrolls signering for Reading gir EFL klubben poengstraff á la Derby.

Les: Marina Granovskaia sitt smarte Conor Gallagher valg ser ut til å spare Chelsea for over en milliard

Siden 2017/18-sesongen har Reading ifølge Sky Sports tapt rundt 222 millioner kroner for mye frem til forrige sesong. Det store underskuddet i denne perioden lever ikke opp til EFLs økonomiske Fair Play regler.

Dermed går Reading ned fra 22 poeng til 16, med trusler om en mulig poengstraff også neste sesong hvis de ikke har ryddet opp.

Les: Marina Granovskaia sitt smarte Conor Gallagher valg ser ut til å spare Chelsea for over en milliard

EFL-sjefen Trevor Birch forklarer at reglene er for å avskrekke klubber fra å bruke store summer på kort tid. Hvordan Reading kan ha holdt på i denne perioden med et underskudd på rundt 700 millioner kroner, det er likevel vanskelig å forstå.

(foto: reading, twitter)

Vi vet ikke om Andy Carroll var klar over forholdene før han signerte, men noe spesielt godt utgangspunkt kan det ikke sies å være for den tidligere Newcastle-, Liverpool- og West Ham-spilleren.

Les: Forlater Chelsea for å ta over roret i Sogndal