Bare å komme, Christian.

Christian Eriksen gikk i bakken forrige sommer og har siden jobbet seg tilbake til livet. Nå er «offerrollen» over, dansken har selv valgt å satse på at han kommer i posisjon til å gå ut på VM-banen i desember. Forutsetningen blir at han får omgivelser som gir ham muligheten til å jobber seg tilbake til kampform.

Serie A har med regelverket om at pacemacker ikke hører hjemme på en fotballbane, smelt igjen døra for dansken. Agenten til Eriksen sier de nå jobber med fire klubbalternativer i andre serier.

Les: Newcastle sendt ut av Cambridge helt Joe Ironside

Fra London kommer det en overraskende invitasjonen. Dansken var til tider briljant i Tottenham-drakt de 6,5 årene han var i klubben. Vi så hvordan Arsenal åpnet treningsfeltet i høst for Jack Wilshere da han trengte bistand til å trene seg aktuell for en klubb (les:Jack Wilshere SKAL lykkes i overgangsvinduet – drar til med PR-video), at Tottenham gjør det samme med «sin» Eriksen er ikke uventet. Det som er mer overraskende er at det er tidligere Inter Milan-manager Antonio Conte som åpner døra.

Eriksen og Conte var ikke akkurat det som kan kalles perlevenner de første månedene der Inter-manageren fikk midtbanespilleren i troppen mot sin vilje. Men de løste gradvis de største flokene, og på banen i 26 Serie A-kamper forrige sesong, var Eriksen en solid bidragsyter til at Conte hentet Serie A-trofeet til Milano for første gang på et tiår.

-Å se ham være klar til å spille fotball er igjen fantastiske nyheter. Døren er alltid åpen for Christian, begynner Conte ifølge The Independent.

Døren er alltid åpen for Christian.

Les på Engelske klubber: Prøver seg enda en gang på Wolverhamptons eksplosive muskelbunt Adama Traore

-Jeg har ikke snakket med ham i det siste, men det var helt fantastisk å se ham på banen igjen (da Eriksen trente i Sveits). Vi snakker om en meget stor spiller, en god mann. Det som skjedde i sommer var ikke bra, sier Conte.

Døra står åpen på balløya.

Vi forventet selvfølgelig ikke at Eriksen skal hentes inn til Spurs-troppen som de neste månedene skal kjempe om topp 4-plass i Premier League, men at Eriksen gis en mulighet til å utnytte treningsfasilitetene hos Tottenham er en fin og riktig gest.

Les: Vil hente Martin Braithwaite, men først må Jose Mourinho overbevises

Det gleder oss alltid når toppfotballens verden også gir rom til noe som ikke har betydning for klubbens seire og trofeer.