Cadena Ser: Barcelona betalte for «drittpakke» på Messi

Burde nesten ha vært din, Sadio.

FC Barcelona har betalt et selskap for å ærekrenke og bagatellisere Lionel Messi og andre av klubbens egne stjerner på sosiale medier.

Slik er den voldsomme og dypt bisarre beskyldningen fra radiostasjonen Cadena Ser, som mandag morgen kom med en rekke heftige beskyldninger om den katalanske storklubben.

Sammen med avisen El Confidencial hevder Cadena Ser at FC Barcelona har betalt selskapet I3 Ventures for å skrive negativt om en rekke nåværende og tidligere stjerner på forskjellige sosiale medier.

Les: Raheem Sterling og Kevin de Bruyne sitter løst

Disse inkluderer Xavi, Gerard Piqué, Carles Puyol og ikke minst stjernen av dem alle, argentinske Lionel Messi.

El Confidencial skriver at I3 Ventures har tilgang til hundrevis av kontoer på forskjellige sosiale medier. Kontoer som selskapet har brukt til å spre negative kommentarer om Barcelona-stjernene. Angivelig skal Josep Maria Bartomeu, som har vært klubbpresident siden 2014, betalt for deres tjenester.

Det er ikke den eneste oppsiktsvekkende historien om FC Barcelona.

Mediene hevder at «mobbingen på nettet» begynte i 2017, og målrettet blant annet mot Lionel Messi da han trakk seg signeringen av en langsiktig kontraktsforlengelse.

Les: Gigantisk Levy blunder: Tottenham sa nei takk til Grealish

Siden den gang var partene enige om og Messi signerte en ny kontrakt, som går til slutten av neste sesong.

Påstandene avvises på det skarpeste på FC Barcelona nettsted. «Vi nekter å betale for tjenester relatert til kontoer på sosiale medier der det er kommet negative eller nedverdigende kommentarer om personer eller grupper relatert til klubben» lyder det fra FC Barcelona, ​​som imidlertid erkjenner å være knyttet til I3 Ventures.

«Det er en leverandør som ikke er relatert til nevnte regnskap. Hvis det ser ut til å være en forbindelse, vil vi umiddelbart avbryte samarbeidet og sette i gang rettslige skritt».

Til gjengjeld innrømmer klubben å ha betalt for tjenester som analyserer hva som er skrevet om klubben på sosiale medier. «Med disse tjenestene prøver vi å bevare omdømmet og omdømmet til klubben. Men også av hensyn til menneskene som er tilknyttet klubben. Dette er spillere, sponsorer, styremedlemmer og andre medlemmer.»

Imidlertid er FC Barcelona allerede klar å reise sak mot Cadena Ser og El Confidencial. «Klubben krever øyeblikkelig korrigering av det publiserte materialet, og vi forbeholder oss retten til å ta rettslige skritt mot de som blander seg inn i klubben i denne sammenhengen».