Glimt-juvelen Jens Petter Hauge åpner opp for å forlate serielederen. Foto: Kent Borgersen / Sporten.com

Bodø/Glimt stjerne Jens Petter Hauge ble tatt inn i landslagstroppen for Oktober og kan få si debyt for A-laget til Norge. Men kan allerede være på plass i en ny klubb før den tiden.

Mandag ble Jens Petter Hauge tatt ut i Lars Lagerbäcks 26-mannstropp som skal spille de kommende kampene mot Serbia, Romania og Nord-Irland.

Ikke lenge etter uttaket var offisielt var det en smørblid 20-åringen som møtte opp til pressekonferansen i regi av Bodø/Glimt.

– Det er klart at når man blir tatt ut for første gang, blir man overrasket. Det er utrolig stort. Jeg har samtidig fått med meg at jeg har vært i diskusjonen og da er litt forberedt. Uansett utrolig gøy, sa Hauge til den fremmøte pressen på Aspmyra.

Kan nærme seg utlandet

Som sent for en drøye måned siden Hauge nei til en overgang til belgisk fotball. Nå skal en rekke større klubber stå klar til å hente den ferske landslagsspilleren. Overgangsryktene preger ham ikke. Mange mente det var en spiller, som hadde hjerte sitt godt inni det som skjer i Bodø/Glimt, som beskrives som «et – modig – valg» av 20-åringen

LES: Lagerbäck tok ut en 26-mannstropp, inkludert Glimt-juvelen

– Sånn har hverdagen min blitt de siste månedene etter at jeg sa nei til Belgia. Det lever jeg greit med. Det blir spennende å se hva framtiden bringer for min del, sier Hauge.

En overgangsavtale kan imidlertid være klar om kort tid.

– Agenten min har kontakt med flere klubber. Jeg er ganske sikker på at de forskjellige klubbene kommer til å ta initiativ til å hente meg så raskt som mulig. Jeg ser for meg at det kommer en avklaring ganske snart, sier Hauge.

Han ser ikke bort fra at han forlater Glimt i løpet av kort tid, all den tid Bodø-klubbens seriegull synes sikret. Derfor mener Hauge at han kan risikere å kaste bort dyrebar tid dersom han blir ut sesongen.

God kamerat av Braut Haaland

Når 20-åringen slutter seg til resten av troppen. Kjenner han mange spillere på laget, inkludert sine nåværende lagkamerat i Bodø/Glimt Patrick Berg, men har også ett godt vennskap med Borussia Dortmund-stjernen Erling Braut Haaland.

LES: Nå må United-supporterne se og skjerpe seg

– Han er en veldig god kompis av meg. Det blir gøy å spille med ham igjen. Det er mange i troppen jeg kjenner godt og har spilt med før. Det er godt å kjenne noen når man skal inn i et nytt system og en ny gruppe, sier han.

Hauge avslørte at han snakket med Haaland i forkant av uttaket.

– Han trodde jeg kom til å bli tatt ut, smiler Glimt-vingen.