Roma seiler opp som den soleklare favoritten i Glimts gruppe, men et avansement er så definitivt mulig for Bodøværingene.

Det gikk ikke veien i kvalifiseringen til Champions League, men Bodø/Glimt var likevel i stand til å sikre seg spill i Europa denne høsten gjennom UEFAs nye bakdør: Conference League. I playoff-finalen ble det 3-2 seier sammenlagt over Žalgiris fra Litauen, noe som innebar nye millioner på bok for gultrøyene og mulighet til å vise seg fram på kontinentet.

Sammenlign de beste bettingselskapene og oddsbonusene hos Oddsbonuser.nu.

Trekningen må sies å ha vært en ganske så perfekt mix for gjengen fra Aspmyra: man trakk et riktig topplag fra pott 1 som virkelig skaper PR og selger billetter, nemlig selveste AS Roma med José Mourinho på trenerbenken. Utenom det fikk man lag som det ikke er umulig å slå, noe som betyr at med fullklaff kan det bli avansement til sluttspillet i den første utgaven av Conference League.

Fra pott 2 fikk man ukrainsk motstand i form av Zorya Luhansk. Laget har stabilisert seg i gruppen av lag som kjemper bak storkanonene Shakhtar og Dinamo i hjemlig liga, og de har tatt bronse i tre av de fire siste sesongene. De har spilt kvalifisering til Europa League i syv sesonger på rad, med tre deltagelser i gruppespillet. Her har de markert seg ved å slå både Athletic Bilbao og Leicester, men laget har ikke klart å avansere videre fra gruppespillet ved noen av tilfellene.

Zorya er ikke et lag som vil få fansen til å gå mann av huse i nord, men som likevel har erfaring til å kunne hevde seg, og en lang bortekamp til et iskaldt Ukraina i desember står nok langt ned på ønskelisten hos de fleste. Med det sagt er det ikke utenkelig at Glimt kan spille jevnt med dem, og med seier hjemme mot ukrainerne kan det bli lagt godt til rette for at tannbørsten kan gjøres klar for videre spill i Europa til våren.

Fra pott 3 fikk man nok en østeuropeisk motstander i form av det gamle storlaget CSKA Sofia. Laget er det suverent mestvinnende hjemme i Bulgaria, med hele 31 serietitler og 21 cuptitler å se tilbake på. Utenom cuptitlen som de sikret seg i vår har det derimot vært langt mellom jubelscenene i den bulgarske hovedstaden de senere årene, hvor det nå er Ludogorets som er det førende lokomotivet som oftest stikker av med pokalene.

I Europacup-sammenheng har de fire ganger tidligere vært i gruppespillet i UEFA-cupen/Europa League, men de har endt på sisteplass hver gang, med bare tre seire totalt. Én av dem kom pussig nok mot Roma i fjor, men kampen hadde null betydelse for italierne som allerede var sikret gruppeseieren. Bodø/Glimt bør har alle muligheter til å kunne sikre seg verdifulle poeng mot et lag som er langt unna sine glansdager, hvor man bør forvente minst fire poeng.

Bodø/Glimt starter sitt Conference League-eventyr med hjemmekamp mot Zorya, så borte mot CSKA, før man får et dobbelmøte hjemme og borte mot gruppefavoritt Roma. Realistisk sett skal man nok ikke vente seg for mye fra møtene med Roma, men med seier mot Zorya og poeng i Bulgaria vil man ha sikret seg et godt utgangspunkt før man skal bryne seg på det italienske storlaget. Tre poeng hjemme mot CSKA er så et must, før det blir et mulig slag om avansement i desember på nøytral bane i Ukraina.

Et eventuelt avansement vil sikre enda flere millioner i klubbkassa, og hvem vet? Med litt flaks i trekningen kan man begynne å drømme om mye moro på gressmatta på Aspmyra våren 2022.