Holmar er tilbake på Lerkendal. Foto: RBK.no

Hólmar Örn Eyjólfsson er tilbake på Lerkendal. Han skrevet kontrakt ut sommeren 2023.

Det opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

Islendingen kommer gratis til Rosenborg, etter han ble fristilt fra kontrakten med den bulgarske klubben Levski Sofia. De som har fulgt klubben lenge, vet at han var en fastbrikke på laget da Rosenborg tok The Double to år på rad i 2015 og 2016 og spilte Europa League-fotball i sin forrige periode på Lerkendal.

Høsten 2016 ble islendingen solgt til israelske Maccabi Haifa, før han dro videre til bulgarske Levski Sofia i 2018. I sommer ble kontrakten med den bulgarske klubben avsluttet. Klubben jobber med å få han spilleklar til søndagens hjemmekamp mot Haugesund.

– Jeg følte meg veldig bra her sist og jeg kunne ikke vært gladere for å komme tilbake. Jeg kjenner klubben, jeg kjenner byen. For meg og familien er dette en god plass å være. Jeg ønsker å være suksessfull. Sist gang jeg var her, hadde vi et veldig godt lag. Jeg vil komme hit og jakte suksess igjen, sier Eyjólfsson til rbk.no.

Sportlig leder Mikael Dorsin er fornøyd med å ha styrket forsvarsrekken med en gammel kjenning, som han selv spilte ved siden av for seks år siden.

– Vi kjenner ham godt og han hadde suksess med Rosenborg sist han var her. Han var en av Levski Sofias beste spillere forrige sesong og vi er glade for at det fantes en mulighet til å hente Hólmar tilbake, sier Dorsin til RBK.no