Får spillere som virkelig vil dra på seg Barca-drakten. (foto: barca, twitter)

Ousmane Dembélé er en spiller hos Barcelona som har tatt seg vanvittig godt betalt siden 2017 for 129 kamper på banen. På tross av alt rotet og skadene som har preget franskmannens opphold på Camp Nou, har Barcelona likevel strukket seg langt for å gi spilleren mulighet til å restarte karrieren. Takken for dette er at 24-åringen nå har utsatt signering på forlengelsen til det lengste, for så å bestemme seg for exit. På torsdag smalt det.

Utenfra er reaksjonen hos Barcelonas fullt forståelig. I torsdagens kamp mot Athletic Club i Copa del Rey er Dembélé ute av troppen. Sportsdirektøren er ikke til å misforstå når han omtaler 24-åringens fremtid i klubben.

Les: Brentford-manageren gliste etter å ha «smadret» verdens største klubb

-Vi forstår at Dembélé har besluttet å ikke fortsette i Barca, og vi har besluttet å ikke ta ham ut til troppen mot Athletic. Vi vil at han skal forlate klubben så raskt som mulig. Vi forventer at Ousmane blir solgt innen 31. januar, sier sportsdirektør Mateu Alemany ifølge Goal.

Xavi liker det han ser på banen, men ikke utenfor. (foto: barcelona, twitter)

Ikke til å misforstå, men for den spanske spillerforeningen (AFE) var dette et gedigent overtramp.

-Det er riktig at en profesjonell fotballspiller ikke har rett til å bli tatt ut til alle kamper, men skal bli behandlet på samme vilkår som sine lagkamerater. Hvis denne omstendigheten kan oppfattes som et press for å endre spillerens vilje, og hvis det også legges frem offentlige erklæringer som anerkjenner denne form for press, står vi overfor en ulovlig handling fra klubbens side, skrives det ifølge Bold fra spillerforeningen AFE.

Vi klarer ikke helt å få sympati for Dembélé i denne saken.

Les: Rangnick gir oss en skikkelig tankevekker om Erling Haaland