Haaland.

Jadon Sancho var den engelske tenåringen som pakket kofferten, tok med seg posterne av forbildene i Premier League – og gjorde «tysker av seg». I 2017 var dette noe helt nytt på balløya. Fire år senere forlot spilleren Dortmund som den nestdyreste overgangen i 2021 (bak Romelu Lukaku). En reise som automatisk fortsetter opp over skylaget? Nope, ingenting skjer automatisk hos en av verdens største klubber.

Se Bundesliga, Serie A, Ligue 1, La Liga, Australian Open og mye mer på UnibetTV

Sancho ble hentet til Old Trafford i sommer for rundt 850 millioner kroner. Da hadde Manchester United og Ole Gunnar Solskjær tålmodig jaktet vingens signatur i ett år. Den lange ventetiden og det solide overgangsbeløpet har så langt ikke vist seg å være verdt prestasjonene til 21-åringen.

-Hver gang jeg ser ham trene er han en av de beste på banen. Men det handler ikke bare om å trene på det høyeste nivået. Jeg har sagt til ham: «Du skal bekrefte prestasjonene fra trening når du spiller kamper», begynner Rangnick ifølge Daily Mail.

Mr. Sancho. (foto: united, twitter)

Så langt har Sancho ikke vært i nærheten av dette. 45 minutter i 1-1 oppgjøret Newcastle, 90 mot Burnley, 75 minutter i 0-1 tapet mot Wolves, 12 minutter på banen i det unødvendige 2-2 resultatet mot Aston Villa. Jadon Sancho er med i planene til Rangnick, men når 21-åringen med 50 scoringer og 64 assists på 137 Dortmund-kamper ikke produserer i United-drakt, da hjelper det ikke.

Rangnick mener han har svaret.

-Det er anderledes når du er en 18-åring, ukjent og talentfull spiller hos Borussia Dortmund. Der kan du kun overraske. Det kan bare bli en suksess. Forventningene var meget lave sammenlignet med de når man kommer til Manchester United for en stor overgangssum og et høyt forventningspress. Det er mentalt og emosjonelt en mer utfordrende situasjon enn i Dortmund, sier Rangnick.

Kjenner nå både Bundesliga og stemningen på Old Trafford. (foto: united, twitter)

Sancho har vært på banen 23 ganger i United-drakt, to scoringer er status så langt.

Ny sjanse for Sancho mot West Ham på lørdag, 22. januar

Daniel James ble i hentet inn til United i 2019 som supertalentet fra Swansea. To sesonger senere var den walisiske landslagsspilleren historie på Old Trafford. Da Leeds-overgangen var på plass i 2021 kom James med selvinnsikt.

Fikk også med seg noen høydepunkter hos United. (foto: united, twitter)

-Jeg begynte å tenke (hos United): «Hva gjør han som jeg kan gjøre?» Istedenfor å tenke på mitt spill og å være meg selv. Jeg kom til det punktet der jeg var usikker i kampene. Jeg ble kjøpt for mitt direkte spill, løpende inn i bakrommet, løpe med ballen, forsøke ting og ikke være redd for å miste ballen, men jeg begynte sakte å gå bort fra det og play a little safe… Safe is dangerous i posisjonen jeg spiller. Du er ikke her for å gjøre det (play safe), du er her for å score mål, skaffe assists og løpe rundt på banen med og uten ball, sa James ifølge Daily Telegraph.

Erling Haaland har i Dortmund-drakt opparbeidet seg posisjonen som verdens mest ettertraktede (sammen med Mbappé) senterforward. Ralph Rangnick (og Daniel James) minner oss på at forventningene til prestasjoner hos Manchester United, Real Madrid, Manchester City, Barcelona eller Manchester City er på en helt annen planet.

Forventninger som kan skape trøbbel for et ungt hode som ikke er kjent med motgang. Vi håper virkelig Erling Haaland har bakkekontakt nok til å se farene. Akkurat nå jazz’er agent Mino Raiola rundt for å forhandle frem en helt uspiselig stor ukelønn hos gigantene, et trekk som vil legge forventninger fra klubb, supportere og media til Haaland-scoringer hver eneste uke.

Det kan gå skikkelig bra for Haaland i ny klubb, men Jadon Sancho-tilfellet viser at det er langt fra en selvfølge.

Lørdag 22. januar skal Erling Haaland og Dortmund opp mot Hoffenheim