(foto. ekitike, twitter)

Newcastle United er ikke overraskende linket til en haug med spillere som i første omgang skal redde klubben fra nedrykk, så være byggesteiner for langsiktig sportslig suksess. Selv om det er mer rykterøyk enn ild, har en fransk 19-åring vært en reell kandidat til overgang i januar.

Hugo Ekitike hadde et utleieopphold hos danske Velje forrige sesong, men det er i Reims-drakta i Ligue 1 senterforwarden har imponert Newcastle. Denne sesongen har 19-åringen hamret inn 8 scoringer på 17 Ligue 1-kamper.

Les: Rangnick gir oss en skikkelig tankevekker om Erling Haaland

På torsdag kom bekreftelsen fra Reims på at Newcastle hadde skjøvet over et bud som franskmennene høflig, men bestemt avslo.

-Newcastle ga et bud som ikke passer oss. Vi vil ikke miste ham, og derfor er prisen også høy, begynner klubbpresident hos Reims, Jean-Pierre Caillot, ifølge Le Quotidien du Sport.

-De bød 35 millioner pund, men det var med flere bonuser som nesten er umulige. Som for eksempel å vinne Champions League. Vi ville ha 30 millioner pund og 10 millioner pund i bonus, kommer det fra klubbpresidenten.

Les: Nicklas Bendter er nå en studietur unna retur til fotballsirkuset

Newcastle vet dermed hva de må hoste opp med hvis de ønsker seg senterforwarden. Bonus hvis spilleren vinner Champions League med Newcastle, det kan Premier League-klubben spare seg for.