Arteta bygger opp en ung stamme hos Arsenal.(foto: arsenal, twitter)

Da Atletico Madrid skjøv 120 millioner euro over bordet for Joao Felix, satt Benfica-ledelsen og gliste. Det samme gjorde Diego Simeone. Felix var en av de hotteste på overgangsmarkedet, Atletico hadde vunnet kampen mot flere av gigantene. 23 scoringer og 14 assists senere er stemningen en helt annen.

Siden 2019 har portugiseren vært på banen i 100 kamper. Med 23 scoringer og 14 assists har Felix vært god, men ikke i nærheten av hva Atletico så for seg for tre år siden.

Les: Xavi har utpekt verdens største talent

22-åringen har ikke fortsatt utviklingen seg som det var hauset opp til, kanskje ikke rart når Felix flere ganger virker utilpass der ute på banen med Simeones spillestil.

Felix har vært «poteten» hos Simeone denne sesongen. (fra transfermarkt)

Ifølge den spanske sportsjournalisten Eduardo Inda er det to krefter som taler for at Felix er på vei ut fra Madrid: Valencias Goncalo Guedes og Arsenal.

-Simeone, hvis han fortsetter (som manager), ønsker å bringe inn Guedes. Hans mål er å bytte ut Felix med Guedes, begynner Inda til El Chiringuito.

Guedes ble hentet til Valencia fra PSG på permanent basis i 2018, etter dette har den portugisiske vingen utviklet seg til det Simeone ønsker i en angrepsspiller. Denne sesongen har Guedes så langt levert solide 9 scoringer og 5 assists på 25 La Liga-kamper.

Og Arsenal?

-Joao Felix er en virkelig god spiller. Arsenal ønsker ham, fortsetter den spanske journalisten.

Som legger til at bare Premier League-klubber har mulighet til å nærme seg overgangssummen Atletico betalte i pre koronatid. Vi kan ikke tro Arsenal kommer til å nærme seg et milliardbud for Felix, men fortsetter Simeone, og kravet er Guedes inn – Felix ut, da er Arsenal i en sterk forhandlingsposisjon.

Les: Spisslegenden Vieri har talt: Kampen står mellom Haaland og Vlahovic

Sikkert plass til Felix (foto: arsenal, twitter)

Det er lett å glemme at den portugisiske landslagsspilleren fortsatt ikke er eldre enn 22. Mikel Arteta bygger opp en Arsenal-stamme med Saka, Ødegaard, Emile Smith Rowe og ungdomsgjengen. Joao Felix kan passe glimrende inn i denne planen.