Christian Vieris favoritter.

Da blekket fra signaturpennen til Dusan Vlahovic hadde tørket på Juventus-kontrakten, kom ikonet Gianluigi Buffon raskt ut og beskrev dette som kjempestort og overraskende. Kjempestort for Juventus siden den unge serbiske landslagsspilleren har vært helt outstanding i Serie A, overraskende siden flere Premier League-klubber hadde banket på hos Fiorentina med høyere bud. For Christian Vieri har Erling Haaland fått en gigantisk rival i kampen om prisene som skal deles ut det neste tiåret.

For der keeper Buffon plasserer Vlahovic på samme hylle som Haaland og Kylian Mbappé, konsentrerer den italienske legenden Christian Vieri seg om to spillere. 48-åringen herjet i Serie på 1990-tallet med 142 sine scoringer på 264 kamper, på det italienske landslaget med 23 scoringer på 49 kamper.

De siste atten måneden har Vieri gjentatt budskapet om at Dusan Vlahovic har absolutt alt, og at han er den beste spissen etter Erling Haaland. Da overgangen fra Fiorentina til Juventus var på plass i januar, gikk Vieri ut og gratulerte Juve-supporterne.

-Andrea Angelli har gitt Massimiliano Allegri og alle Juve-fans en stor gave, sa Vieri til Corriere dello Sport.

Vieri holder fortsatt koken. (foto: vieri, twitter)

Vlahovic brukte 13 minutter i Juve-drakt på å score, og fortsetter steamen fra Fiorentina. Nå står 22-åringen med 18 scoringer i Serie A, på vei til å passere Ciro Immobile på topp med sine 19.

Ifølge Goal scorer Vlahovic på 68.18 prosent av det som er definert som store målsjanser, og er bedre enn noen andre med minst ti scoringer i de fem største ligaene. Likevel, denne uken kommer den store testen for Juve-spilleren.

For der Erling Haaland har vist sin ekstreme målteft i Champions League, både hos RB Salzburg Borussia Dortmuind, har Vlahovic til gode å utfordres av de største ute i Europa.

På tirsdag er det Vlahovics tur til å vise seg frem i Champions League:

Villareal – Juventus i Champions Leagues første 8.-delsfinale

Selv om Christian Vieri har plassert Haaland og Juventus sin nye målgarantist på topp i verden, kan ikke vi andre glemme Kylian Mbappé. Mot Real Madrid forrige uke sendte PSG-spilleren manager Carlo Ancelotti tankefull hjem fra Paris med 0-1 tap, med uttalelsen om at Kylian Mbappé nå er verdens beste angrepsspiller.

Dusan Vlahovic beskrev seg som 15 åring til sine medspillere hos Partizan Beograd at han var den neste Zlatan Ibrahimovic. Syv år senere er spilleren på vei mot å toppe supersvensken, men da må han først vise seg frem i Champions League. OPPDATERT: Testen kom mot Villareal på onsdag. Vlahovic trengte under minuttet for å score…

13. minutter tok det i Juve-drakt. (foto: juve, twitter)

For de som vil sammenligne trioen: Erling Haaland er forhåpentligvis klar til torsdagens Europaligakamp mot Rangers, mens Mbappé skal opp mot Real Madrid 9. mars.