Med 33-åringen i hus kan Xavi puste lettet ut. (foto: barcelona, twitter)

Xavi Hernandez pleier å være en sindig mann når han får en mikrofon foran ansiktet, men når han skal sette ord på hva Barcelona har i Pedri, da slippes følelsene løs.

Barcelona-manageren var forståelig nok høyt oppe etter 1-4 seien på søndag mot Valencia. Han kunne ha pratet mest om den tidligere Arsenal-spilleren Pierre-Emerick Aubameyang som har akklimatisert seg på rekordtid etter overgangen fra Premier League, men viet mye av tiden på pressekonferansen etter kampen til å hylle en 19-åring.

-Pedri gir oss en pause, han mister ikke ballen, han er like god med begge beina… Han er forrykende, begynner Xavi ifølge Marca.

Og forsetter i samme stil.

-Hva han gjør, hvordan han vender, tempoet – det er helt fantastisk. Han har toppnivå, og han er bare 19 år gammel. Han er spektakulær, og det er ikke noe større talent i verden enn Pedri, kommer det fra Xavi.

Husk å holde av torsdagskvelden til Napoli – Barcelona i Europaligaen (1-1 fra første kamp)

«Wunderkind» Pedri vokste opp på Tenerife der han fikk sin første profesjonelle kontrakt hos Las Palmas som 16-åring. Debuten på førstelaget kom ikke lenge etter, den første scoringen fra den sentrale midtbanespilleren kom noen måneder før 17-årsdagen – som Las Palmas sin yngste målscorer ever.

Barcelona hadde fått med seg teknikken og farten til tenåringen på Tenerife, og sørget for hente Pedri allerede i 2020. Spilleren var som skapt for Barca, og forrige sesong var det nærmest rovdrift på den unge spilleren. På banen i 37 La Liga-kamper i tillegg til 7 Champions League-kamper og noen cupkamper, så en av favorittene til landslagstrener Luis Enrique i EM-sluttspillet forrige sommer.

Denne sesongen har Pedri måttet stå over nitten La Liga-kamper med skade, men er nå tilbake. Tretti minutter mot Valencia var nok til å sette ut Xavi da han skulle prate om kampen og hattrick-mannen Aubameyang.

Pedri i sentrum. (foto: barcelona, twitter)

Vi gleder oss til Barcelona – Athletic Bilbao, søndag 27. februar

På oss virker det som Barcelona-ikonet Xavi har sett seg selv i Pedri – og vi vet alle hvordan det gikk. Barcelona-supporterne har mye å se frem til. Verdens største fotballtalent befinner seg trygt forvart på Camp Nou med en utkjøpsklausul på ti milliarder.