Grrr. (foto: neuer, twitter)

Den tyske keeperkjempen har vært den ubestridte ener i München – når han har holdt seg skadefri. Selv om Bundesliga-giganten har sikret seg en av de kommende keeperstjernene i Tyskland, har manager Flick forsikret om at Neuer fortsatt er nr. 1. Det vil si, før forhandlingene gikk i stå.

Det er tyske Kicker som hevder de har kommet «på innsiden» av forhandlingene og melder om at partene har to vidt forskjellige verdensoppfatninger.

Les: Per Ciljan Skjelbred får ikke være med på milliardeventyret

Neuer, som har kontakt til 2021, har lagt frem nye krav om lønn og kontraktslengde. Bayern står fast på at ingen av kravene er realistiske.

34-åringen krever kontrakt frem til 2025, mens Bayern har sjekket fødselsattesten og funnet ut at kontrakten bør løpe til 2023.

Og lønnsutbetalingen? Ifølge Kicker trodde Karl-Heinz Rummenigge og gjengen at de hadde gitt Neuer et godt tilbud, men fikk krav i retur på rundt 225 millioner kroner i året.

Les på Popidol: Tennisproff kaster klærne: «Jeg sparer penger»

Vi skjønner at Neuer skal sikre fremtiden sin, men i disse kaostider høres dette i overkant vilt ut.

Men Neuer skjønner også sin egen verdi for klubben. Da Nübel fortalte Schalke 04 i januar at han forsvinner på free transfer til Bayern til sommeren, ble kapteinsbindet revet av ham og tvilsomme prestasjonene på banen fra 23-åringen resulterte i benken.

Dermed får Bayern en keeper som ikke akkurat er stinn av selvtillit når han en eller annen gang setter seg på toget til München i sommer.

Bayern trenger Neuer, og Neuer behøver en bekreftelse fra klubben om at de ikke har råd til å dytte ham ned til posisjonen som andrekeeper. 5-års avtalen og over to hundre millioner i årslønn vil sørge for dette.

Spørsmålet er hvor langt Bayern lar seg presse i en allerede ekstremt presset situasjon. Vi tror klubben ikke har råd til å presse ut Neuer – ennå.

Les: Real-flopp Luka Jovic kan ende opp i Premier League