(foto: barcelona, twitter)

For to år siden, midt oppe i alt kaoset rundt Barcelona valgte klubben å forlenge med sin midtstopper Clement Lenglet frem til 2026. – Nesten umiddelbart skal sjefene på Camp Nou angrep på forlengelsen av 26 år gamle Lenglet som de hentet fra Sevilla sommeren 2018.

Clement Lenglet som er en feinschmecker med sin venstrefot har siden da ikke bare falt i verdi hos Transfermarkt, men beveger seg sakte, men sikkert ut av fokus for sin manager. – Dette til tross for at han har en lang avtale og har vært en viktig del av Barcelona sin poengjakt denne våren.

Manager Xavi Hernández som på mange måter har «reddet» Barcelona og sikret en andreplass i La Liga har tenkt til å gjennomføre flere endringer denne sommeren. Diario AS meldte for litt siden at Clement Lenglet var en av flere som måtte gå.

Les: Aurelien Tchouameni enig med Champions League finalistene

Følere ble sendt ut og agenten til Clement Lenglet fikk umiddelbar respons. – Byrivalene Arsenal og Tottenham er begge svært interessert i en overgang og Manchester United «burde være det», men de har en annen i kikkerten. Signaler fra Camp Nou ble plutselig langt mindre bastante, først hvis det skal bli en deal må det være en låneavtale, så at de får inn en klausul om at de kan hente tilbake i i vinter.

Nå etter at Everton på tampen av sesongen klarte å redde plassen har de også et behov for å «tette igjen bak» og i likhet med Newcastle har satt i gang sitt apparat for å få til en avtale.

Totalt har Clement Lenglet spilt 160 kamper i Barça-trøya siden han ble rekruttert fra Sevilla 2018. Nå venter vi bare på at Xavi skal snu helt og nekte å selge eller låne ut.

Les: Vil ha ny superduo på topp!