The Xavi way. (foto: barcelona, twitter)

På mandag satt en opplagt og intens Xavi Hernandes på podiet i Barcelona og la ut om endringene som kommer på Camp Nou. Det er liten tvil om at klubbpresident Joan Laporta har gitt ikonet et stort handllingsrom for at han skulle takke ja til jobben.

Seansen minnet oss litt om de kaotiske dagene da Ole Gunnar Solskjær ble hentet inn i 2018 for å styre United tilbake til røttene. Xavi Hernandes, kapteinen for de virkelig store tidene i klubbhistorien, gjorde det klart fra dag én at han akter å bruke suksesskritterier fra the good old days, som er like viktige nå for den nye insta-generasjonen med Barcelona-spillere.

Les: Wenger lurer fælt på hvorfor han sa nei til Manchester United

-Vi er nødt til å starte med nye regler som vil være strenge. Det er ikke spørsmål om å være hard, det handler om å ha normer, begynte Xavi ifølge Mundo Deportivo.

-Da vi hadde regler i garderoben, var tingene gode. Når vi ikke hadde det, gikk det dårlig. Så vi skal ha orden og være profesjonelle, sier Xavi.

Versjon 1/2. (foto: barcelona, twitter)

Som også viste hvor mye denne jobben og oppgaven betyr for ham da Barcelona-supportere hyllet ham.

-Takk, alle sammen. Jeg ønsker ikke å bli følelsesladet, men det blir jeg. Jeg får gåsehud. Dette er den største klubben i verden, og jeg skal jobbe hardt for å nå dens forventninger, sier Xavi.

Les på Tysk fotball: Hansi Flick med hasteendring i den tyske landslagstroppen

20. november kan vi love at det er orden og profesjonalitet i Barca garderoben før Espanyol-kampen.

Dette føles veldig, veldig riktig.

Les: Mathias Normann kan glede seg – Norwich i samtaler Mr. Perfect