Wayne Rooney pisker opp til kaos før han stikker fra MLS

Hopper opp på barrikaden. (c) Bilde MLS: Wayne Rooney

Perioden i MLS har gjort Wayne Rooney godt. Samtidig har auraen engelskmannen brakte med seg fra Manchester United, Everton og England generert noen gode millioner dollar på økt interesse for DC United og ligaen generelt. Selv mener Rooney at det er urettferdig at han har tjent så mye på fotballsparkingen.

Ikke at vi tror Rooney hadde akseptert et lønnskutt, men nå står han på barrikadene for sine amerikanske kollegaer og skriker etter større rettferdighet.

Les: Jesse Lingard får mer pes av Solskjær, Neville og revisor

Temaet er likelønn.

Selv tjente Rooney rundt 32 millioner kroner i 2019 , mens de med lavest lønn (les: uten høyprofil-status) i DC. United-troppen skraper inn «smuler» på rundt 7-800 tusen kroner i året.

Les på F7: Avslørende undersøkelse. Veldig mange har vært utro mot sin nåværende partner

-Lønnen er et tema for mange spillere. I forhold til ligaens omsetning er lønnen ikke høy nok, spesielt for unge amerikanske spillere. De fortjener mer. De jobber og trener like mye som oss andre, og jeg syntes de noen ganger blir utnyttet, sier Rooney ifølge The Athletic.

Dermed tar United-legenden farvel med klubb og liga og overlater det til amerikanerne å slukke denne gnisten. Vi tipper misnøyen blant amerikanske spillere ikke kommer til å bli noe mindre synlig etter Rooneys uttalelse.

Les: Tottenham prøver å forlenge med stopper, mens Inter lurer i sivet

Vi syntes det er flott at Rooney engasjerer seg før han blir spillende trener for Derby, men minner samtidig 34-åringen på at det faktisk er noen som finner 30-40 millioner i årslønn for en 40-timer arbeidsuke litt i overkant.