Jesse Lingard får mer pes av Solskjær, Neville og revisor

(foto: united, twitter)

Jesse Lingard venter ikke med å bli idrettspensjonist for å kunne lansere sitt klesmerke. Flere mener at dette er en var en så god idé. Heller ikke revisor.

For all del, at en fotballspiller har andre interesser enn å løpe etter en kule, er en god ting. Men når du er godt under 30 og fortsatt på vei opp og frem i idrettskarrieren din, blir det spørsmål om utenomsportslige aktiviteter som dette suger til seg oppmerksomhet som Lingard skulle ha trengt foran motstandernes mål.

Les: Seriegullet kan avgjøres av opplagt dommerfeil

Det var i fjor United-spilleren lanserte sin egen kleskolleksjon JLingz. Og hva gjør en ung kar med en kul vennekrets? Jo, han engasjerer Marcus Rashford, Paul Pogba og Raheem Sterling til  lanseringen.

(foto: JLingZ)

Lingard har selv vært del av designteamet som har utviklet logo (hentet fra Lingards målfeiringer), skjorter, hatter og hettegensere.

Les på Popidol: Gratis robottaxitjeneste i California

Resultatet ble ikke så ille, syntes vi, men tydeligvis syntes ikke mange nok det samme. Hvertfall har forretningsdriften fulgt Manchester Uniteds form, og viser nå til et underskudd etter første år.

Ifølge The Daily Mirror (som må digge denne saken) er det solgt klær til langt under forventningene, noe som har gitt et underskudd på nesten 3 millioner kroner.

Vi tipper dette gir Gary Neville blod på tann. Da Lingard valgte lanseringen rett før Liverpool-kampen forrige sesong, gikk United-legenden opp i fistel:

– Jeg har ingen problemer med at han lanserer sine egne klær, men før Liverpool på bortebane, den største kampen for sesongen, da lanserer du ikke ditt eget klesmerke, sa Neville dengang til Sky Sports.

Og Solskjær, hva sier han?

I sommer var det snakk om i engelske medier at det hadde kommet en aldri så liten oppfordring fra United-manageren om at fokuset bør ligge et annet sted enn på moteklær.

Med 10 kamper uten scoringer så langt i sesongen, har nok ikke denne oppfordringen endret seg.

Les: United hyller sin George Best – sjekk ut bevegelsen, farten og feiringen

Vi tenker at Lingard finner en balanse mellom jobb med og uten ball, og at alt blir lettere når 26-åringen finner nettmaskene – og United begynner å vinne igjen.

Da blir et klesmerke eller to bare kult.