Hadde en tid som manager og rådgiver hos Derby

De som har hatt må ta den av i annerkjennelse av den enorme jobben som Wayne Rooney har gjort for Derby. Han har klart å oppretteholder moral og kvalitet på banen til tross for ubrukelige eiere. Mel Morris trodde det var like lett å drive en fotballklubb som å spille (lage) Candy Crush.


Det er en legende som nå takker av som manager for Derby, Wayne Rooney har med ryggen mot veggen kjempet for å holde liv i en klubb som egentlig var død for lenge siden. – frem til å går var Chris Kirchner på vei inn som nye eier i klubben, men pengene kom aldri og klubben må nå jage nye eier. Tidenes minst populære Premier League klubb eier Mike Ashley har ræva full av penger etter å ha solgt Newcastle til Saudi Arabiske diktatorer er interessert det samme er Andy Appleby.

Klubben er klar for samling i bunn og jobber langt på overtid med nye eiere. Manager Wayne Rooney orker ikke mer og i dag har klubben sendt ut en pressemelding om at de har valgt å innfri Wayne Rooneys ønske om å terminere kontrakten med umiddelbar virkning.

Les: Goal: Tottenham klar med bud på Harry Kane-erstatter

36-åringen har vært manager for Derby siden 2020, men har nå sett seg lei av usikkerheten rundt eiersituasjonen.

– Jeg har fulgt nøye med på eiersituasjonen over sommeren, og i dag så møtte jeg med styret for å informere dem om at det nå var på tide at jeg forlot klubben, uttaler Rooney.

Derby rykket ned fra Championship i fjor, etter å ha startet sesongen med 21 minuspoeng grunnet økonomisk trøbbel. Rooney mener at klubben nå trenger en ny start.

– Personlig så føler jeg at klubben nå trenger å bli ledet av en med ny energi, som ikke er tynget av alt som har skjedd de siste 18 månedene.

LES: Setter overgangrekord med tidligere Liverpool-spiss!