Derby manager Wayne Rooney

Det står stor respekt av Manchester United og Everton legende Wayne Rooney, han har påtatt seg managerrollen i kriseklubben Derby og til tross for at klubben er fratatt 21 poeng på grunn av elendig økonomi, kjemper han med nebb og klør for å overleve i Championship. – Selv når hans ungdomsklubb Everton ringer og tilbyr han managerjobben forlater han ikke det synkende skipet.

Wayne Rooney avslørte tidligere i dag at han avslo sjansen til å snakke med Everton om den ledige managerstillingen på Goodison Park.

Les: Buffon overbevist om at Juventus har skaffet seg spiller fra samme hylle som Haaland og Mbappé

The Toffees har lett etter en ny sjef siden avskjeden med Rafael Benitez tidligere denne måneden. Duncan Ferguson er for andre gang midlertidig manager.

Rooney har vært blant navnene knyttet til rollen, men på fredag avslørte Derby County-sjefen at han hadde avslått tilbudet om et intervju. «Everton henvendte seg til agenten min og ba meg intervjue for jobben. Avviste. Jeg tror jeg kommer til å bli Premier League-manager og er klar for det 100%. Men jeg har en jobb i Derby, som er viktig for meg,» han fortalte journalister på pressekonferansen før kampen.

Les: SISTE! Liverpool er i ferd med å stikke av med spiss foran nesa på Tottenham

Derby tar imot Birmingham på Pride Park på søndag.

Med Rooney ute av konkurransen er det tre kandidater igjen under vurdering. Den første av dem er Ferguson som er svært opptatt av å få jobben på permanent basis.

Tidligere Porto-sjef Vitor Pereira er også på Toffees’ shortlist, med eier Farhad Moshiri som en stor fan. Pereira tok det enestående skrittet å snakke om Everton-jobbintervjuet sitt på TV nylig, og avslørte at samtalene var «veldig positive».

Den er siste kandidaten er Frank Lampard, ledelsen i Everton vurderer å kaste ut et videre nett og vurdere flere kandidater.

Everton har fortsatt litt tid før neste kamp de møter Brentford lørdag 5. februar i fjerde runde i FA Cupen. Everton ligger for tiden på 16.plass i Premier League.