Virgil van Dijk

Og seg selv. Siden oktober har Klopps main man brukt tiden med å få på plass leddbåndet etter Pickfords MMA-takling. Da nederlenderen begynte å vise tegn til å bli klar til å returnere til en mer utvidet trening, ble Liverpool-manageren bekymret.

-Tilbake i midten av mars, sa Klopp til Sky Sports: -Det blir ikke min beslutning, men for å være ærlig, er det utfra informasjonen jeg har usannsynlig (at van Dijk og Gomez i EM). Det handler ikke om at jeg ikke lar dem reise, for det vil jeg ikke være nødt til å gjøre under alle omstendigheter, men det er på grunn av skadenes omfang.

Les: Venter med å sparke Andrea Pirlo til de har fått på plass Zinedine Zidane eller..

For to uker siden kunne Klopp glede seg over at han så van Dijk småjogge (måtte holde seg unna hjørner). EM sluttspillet starter om en kort måned, og Nederlands landslagstrener Frank de Boer har vært vag på om han kommer til å benytte seg av retten sin til å kalle inn van Dijk til tjeneste.

På onsdag kom beskjeden Klopp ikke ønsket, men håpet på.

-Det er syv måneder siden jeg ble skadet, og det har vært en veldig lang vei… Det har gått bra (med rehabiliteringen) og jeg har ikke hatt noen tilbakesteg. Det har kun gått fint fremover, begynner nederlenderen til klubbens hjemmeside.

Les på Tysk Fotball: Mats Hummels vil ha med seg mer av ungdomsfesten hos Borussia Dortmund

Javel, og?

-I den siste fasen har jeg måttet ta en beslutning. Skal jeg delta i EM-sluttspillet? Med alt som skjer, så føler jeg det at den riktige beslutningen er å ikke dra til EM, så jeg kan gå inn i den siste fasen av gjenopptreningen mens sesongen er på pause, avslutter Van Dijk.

Liverpool-supporterne og Klopp tørker enn lettelsens tåre. Neste sesong er van Dijk – og Liverpool – tilbake.

Go Reds!

Les: Smeller igjen døra for Haaland