Robert Lewandowski(foto: barca, twitter)

Gleden stod i taket hos Newcastle i sommer da de landet den defensive midtbanespilleren Sandro Tonali i en avtale verdt 65 millioner euro fra AC Milan. – Da han ble utsestengt ut sesongen på grunn av omfattende brudd på bettingreglene regnet de aller fleste med at det viktigste for manager Eddie Howe var å dekke opp midtbanen med nysigneringer.

Men faktisk skal midtbanen være den delen som han tenker minst på for vintervinduet. Øverst på Newcastle sin liste er en ny keeper etter at Nick Pope ble langtidsskadet. – Nummer to er mer kraft fremover.

Barcelona ønsker seg Newcastle sin største stjerne Bruno Guimaraes. – Det kommer til å koste og det er slettes ikke sikkert at han er «mulig å kjøpe for penger». – På Camp Nou vet de at noe helt spesielt må legges på bordet for å lykkes. Det spesielle er en av verdens beste spisser!.

Les: Pep Guardiola ser endelig ut til å gjenforenes med en av sine favoritter

En av tidenes beste spisser mot en av verdens beste midtbanespillere akkurat nå!

I debutsesongen fortsatte Lewandowski som han har gjort i over et tiår i Bundesliga med å hamre inn scoringer. 33 mål på 46 kamper, 23 av scoringene i La Liga bidro sterkt til serietittelen. Denne sesongen har 35-åringen vært litt mindre vass foran motstandernes mål med 9 mål på 19 kamper. Likevel, Barcelona har god nytte av den polske superstjerna. Det er bare det at behovet for en midtbanespiller er større enn å ha spissen i troppen.

Hele Barcelona har mistet litt av kraften denne sesongen. Manager Xavi Hernández opplever stadig hvassere spørsmål på pressekonferansene nå. Barcelona ligger på 4.plass i La Liga før kveldens bortemøte med Valencia.

Barcelona har prioritert signeringen av en nummer 6., nærmere bestemt Newcastles største stjerne, Bruno Guimaraes. Brasilianeren digger å spille i Newcastle-drakta, forrige overgangsvindu ønsket 26-åringen ingen overgang til Liverpool eller PSG som hamret på døra. Muligheten til å spille for ikoniske Barcelona kan likevel bli for fristende.

Det var slutten på en epoke da Robert Lewandowski forlot FC Bayern München for Barcelona i fjor sommer. Den polske toppscoreren fortsatte imidlertid å vinne titler og tok hjem La Liga i sin første sesong hos de katalanske gigantene.

I oktober signerte Guimaraes ny kontrakt med Newcastle, med en utkjøpsklausul på 100 millioner pund og tilgjengelig for klubber utenfor og i Premier League.

Så hvordan skal Barcelona manøvrere seg innenfor Financial Fair Play-reglene og finansiere denne gigantinvesteringen? Ifølge Footballtransfers er Barcelona klar for å selge sin best betalte Lewandowski i sommer for å finansiere Guimaraes-fremstøtet. – Nå som Newcastle har satt ønsket om en ny spiss høyt på sine lister er det ikke umulig de vil ønske Robert Lewandowski velkommen til St James’ Park.

Interessen fra saudiarabiske klubber er ikke overaskende stor for den polske spisslegenden, men han er ikke klar for pensjonist-fotball i sanddynene der nede riktig enda.

ENGELSKE KLUBBER: Venter nå bare på klarsignalet til å ta over tøylene hos Manchester United

Midtbanespilleren sies å være frustrert over at klubben tidligere denne uken allerede gikk ut i gruppespillet og dersom Newcastle (i skrivende stund på sjuende plass i Premier League) går glipp av kvalifiseringen til turneringen, kan det åpne for Barcelona, men samtidig mulignes lukke døra for Robert Lewandowski.

Robert Lewandowski har scoret åtte mål på 14 kamper for Barcelona i La Liga denne sesongen. Kontrakten hans går ut sommeren 2026.