Henrik Heggheim

Hvis salget av Henrik Heggheim går igjennom er det tidenes største for Viking. – Summen på 20 millioner som Stavanger Aftenblad snakker om kommer sikkert ikke til å imponere noen nedover i Europa, men det er særdeles viktig for Stavanger klubben som trenger å bli et springbrett for å trekke til seg talenter.

Viking har et bra lag som i går etter 2 – 1 seieren mot Rosenborg klatret opp på 28 poeng og klarte å beholde sjetteplassen. – Ved salget av 20 år gamle Henrik Heggheim til danske Brøndby svekkes, han har på kort tid blitt en viktig del av midtforsvaret.

Les: Brentford sender Patrik Gunnarsson fra benken i Premier League til Eliteserien

Heggheim skal ha reist til Danmark mandag morgen for å gjennomgå medisinsk test og signere en langtidskontrakt med Brøndby.

20-åringen har spilt 44 seniorkamper for Viking, og blir nå solgt for en sum som setter ny overgangsrekord i Stavanger. Den tidligere lå på mellom 15-20 millioner kroner fra da Kristian Thorstvedt ble Genk-spiller i januar 2020.

Status for Brøndby i årets ligasesong er én seier, fire uavgjorte og to tap etter sju spilte kamper. Forrige uke røk klubben ut i siste hinder av mesterligakvalifiseringen. I høst blir det europaligaspill på Brøndby.

Les: Solskjær har rollen til Ronaldo klar

Heggheim blir lagkamerat med Tobias Børkeeiet og Sigurd Rosted i sin nye klubb.