Antonio Conte og Victor Moses var perlevenner

Lite visste Moses da han etter seks utleieopphold fra Chelsea i løpet av ni år endelig skulle få en permanent klubb. Overgangen til Spartak Moskva i 2021 skulle roe ned flytteaktiviteten.

Moses fikk også 128 kamper i Chelseadrakten og sin del av titler, men har en karriere som er preget av hvileløs søken etter fast oppdragsgiver. Muligheten kom i 2021 da Spartak Moskva hadde sett seg fornøyd med det midtbanespilleren leverte på innleie i 2020/21-sesongen.

Legende +: 8 av tidenes beste spillere Chelsea aldri fikk signert

Toårskontrakt ble signert med den russiske klubben i juli 2021. 10. februar 2022 var partene såpass fornøyde med arbeidsforholdet at Moses forlenget kontrakten med Spartak til 2024. Måneden etter bestemte Putin seg for å «ødelegge planen» til Moses.

FIFA Og UEFA handlet raskt etter invasjonen av Ukraina, og ble enige om en særavtale som tillater utenlandske spillere fra russiske og ukrainske klubber til å returnerne til andre europeiske ligaer på kortsiktige avtaler.

For Moses åpnet døra seg hos Sean Dyche og Burnley. Ifølge Daily Mail har Burnley jobbet for å hente midtbanespilleren, men har blitt stanset av Premier League. For ifølge den engelske avisen har Premier League blokkert overgangen. Den engelske ligaen har ikke godkjent særavtalen. Nå er ikke Premier League spesielt sære og vanskelige, for Serie A og Bundesliga kjører samme regler som Premier League på dette området.

Les: Endelig: Barcelona sier stopp

Sorry, Moses.