Mathias Normann

Det begynner å bli en stund siden Bodø/Glimt «strongman» Mathias Normann ble hentet til Brighton og Premier League. Men det ble ikke et eneste spilleminutt og etter et utlån til Molde og bare to sesonger hentet russiske Rostov han for 1,7 millioner euro.

VG skrev for noen minutter siden at Norwich City har blitt enige med Rostov om et utlån med forpliktelse om kjøp for den norske landslagsspilleren Mathias Normann. – Ting er allerede vanskelig for «jo jo klubben Norwich som av alle eksperter er tippet å rykke ned igjen og etter lørdagens 2-1-nederlag mot Leicester på Carrow Road er de nest sist med åpenbare problemer. Manager Daniel Farke er ute etter en spiller som både kan sette opp et solid forsvar, men som også har evner foran mål.

Les: Sergio Ramos var det siste dolkestøtet i ryggen på Thiago Silva

Den defensive midtbanespilleren har syv landskamper for Norge, hvor han har notert seg med ett mål og én assist, han brukes i en mer offensiv posisjon for Norge enn for Rostov. Normann er også tatt ut i den seneste landslagstroppen som skal møte Nederland, Latvia og Gibraltar 4. og 7. september. – Det er nettopp målene og assisten som har gjort han til en interessant spiller for Norwich.

Overgangsvinduet stenger tirsdag natt planen var å signere enten Mathias Normann eller William Carvalho. 25 år gamle Normann har i det siste vært i sportsdirektør Stuart Webbers fokus etter noen svært hektiste uker, sju spillere har kommet og ni har dratt. .

«Han er den de vil ha, de er sikre på at de kan få den avtalen gjort mellom nå og tirsdagens frist,» sa fotballredaktør Paddy Davitt i the Pink Un (avis for Norwich).

Les: Sergio Ramos var det siste dolkestøtet i ryggen på Thiago Silva

«Han kommer absolutt med forventningen om at han kan være svaret på alle deres bønner, noe som sannsynligvis ikke nødvendigvis er rettferdig for ham, men det burde absolutt tillate Daniel å gå i en retning som han enkeltvis ikke er i stand til for øyeblikket fordi de har ikke den tilstedeværelsen av Skipp-typen på midtbanen.»

«Snakker om balanse, forrige sesong hadde du Skipp der, men du hadde en Cantwell, en Buendia, en Dowell som var i stand til å gjøre det de trenger å gjøre.»

«Daniel har ikke hatt Skipp-elementet fordi McLean ikke er det, Rupp er ikke det, Lees-Melou og Gilmour er absolutt ikke det.»

«Så jeg tror at hvis denne fyren blir brakt over streken – og absolutt det er forventningen – så begynner vi kanskje å se hvordan en midtbane ser ut under Daniel i Premier League, eller i det minste det foretrukne alternativet.

I første omgang skal det dreie seg om et lån 2 millioner pund hadde blitt tilbudt av Norwich, med mulighet til å gjøre avtalen permanent for rundt 12 millioner pund hvis han lykkes og Premier League plassen sikret.

Normann spilte 86 minutter med 1-1 uavgjort på Ural Yekaterinburg fredag ​​med tilsynelatende bekymring for en skulderskade, men det antas at han fortsatt har til hensikt å slutte seg til Norges tropp foran VM-kvalifiseringskampene mot Nederland, Latvia og Gibraltar.

Les på Tyskfotball: Da har Hansi Flick vist vei for Tyskland: Første landslagsuttak på plass