Har fått til mye, men blir ikke nok neste sesong. (foto: chelsea, twitter)

Nick De Marco har representert spillere, klubber og agenter siden 2002 når lovverket skal tolkes eller tøyes. Nå varsler han en mildt sagt uoversiktlig sommer.

30. juni løper kontrakten til en haug med spillere ut hos Premier League-klubbene (og andre ligaer). FIFA jobber steinhardt med å gjøre denne sluttdatoen mer fleksibel i takt med hva viruset tillater av aktivitet på kamparenaene og på overgangsmarkedet.

Les: United har endret fokuset

For De Marco står FIFAs initiativ i strid med lovverket. Det er opp til spillerne å velge om de forlater klubben på free transfer i slutten av juni – uavhengig av hva FIFA ønsker eller om sesongen har startet igjen.

-Juridisk kan ikke spillerne bli tvunget til å fortsette å spille for klubben. Ingen kan tvinge dem til å gjøre det, verken FIFA, FA eller klubbene. Så hvis spilleren ønsker å gå, er det opp til ham om det av finansielle årsaker er fornuftig for den enkelte, sier advokaten til Sky Sports.

Les på Popidol: Disney+ har allerede over 50 millioner abonnenter

Men om alle kommer seg til å benytte seg av muligheten til å utnytte lovverket, det er De Marco usikker på.

-Hvis overgangsvinduet er lukket, så kan de forlate klubben uten å finne ny klubb. Noen foretrekker å ikke bli låst til en forlengelse av kontrakten som hindrer det neste byttet. Hva den enkelte spilleren velger, avhenger av individet og klubben, avslutter De Marco.

Stemmer det at FIFA begrenses til å komme med retningslinjer, oppfordringer og bønn, blir det garantert et uoversiktlig kaos.

Les: Landslagskeeper Henrik Haukeland klar for ny klubb