Färjestad BK

Etter to sesonger i Finland, der han først spilte for TPS og så KooKoo er Henrik Haugeland tilbake i Sverige. – Fredrikstadmannen har tidligere spilt for både Timrå og Leksand, og han spilte også juniorhockey i Björklöven før han slo igjennom på seniornivå i Stjernen.

Trener Peter Jakobsson føler seg trygg på rekrutteringen til Henrik Haukeland noe han forteller til klubben sine sider: «Han har gjort det bra i Sverige tidligere med både Timrå og Leksand og har tatt begge klubbene tilbake til SHL. Han er i god alder (25) og har de to siste sesongene fått verdifull erfaring fra spill i den finske ligaen. Vi tenker at vi vil ha et veldig sterkt målvaktpar der begge har stort utviklingspotensial. At vi også har norsk flagg igjen i vaktlisten er fint, sier Jakobsson, som ellers var en lagkamerat med en gammel Star-spiller, nemlig Trond Magnussen».

De siste tre årene har Haukeland vært med i den norske VM-troppen, og han var førstekeeper i fjorårets mesterskap i Slovakia. 25-åringen ser fram til et nytt Sverige-eventyr i karrièren.

Les: Lord Bendtner holder oss varme med nye planer

– Jeg har bare hørt bra ting om Karlstad og Färjestad. Det er jo en av toppklubbene i Europa, og jeg håper å kunne fortsette utviklingen min når vi setter i gang igjen, sier han til Karlstad-klubbens nettsted.

– Vi får stort sett ikke gå ut, så det begynner å bli veldig tregt. Det skal bli deilig å reise til Karlstad på tirsdag og se noe annet enn leiligheten min her i Fredrikstad, sier han.

Haukeland spilte hele 50 kamper for KooKoo i sesongen som gikk, og han hadde en redningsprosent på 91,4.

Färjestad endte på 2.-plass i grunnserien i svensk hockey i år.

På nåværende tidspunkt er det nemlig uavklart når det kan spilles ishockey som følge av koronaviruspandemien. 2019/20-sesongen ble stanset i mars, og Haukeland har hatt kjedelige dager siden.