RB Leipzig manager Julian Nagelsmann har virkelig begynt å ha nytte av at de i sommer hentet toppscoreren fra tyrkisk serie i fjor sommer. – Det har tatt tid, men nå har Alexander Sørloth funnet formen og tempoet i Bundesliga.

Første omgang var en trist affære sett med Leipzig øyne. Borussia Mönchengladbach kontrollerte alt og lå foran 2 – 0 da det ble blåst til pause. – I andre omgang kom Alexander Sørloth innpå og hele kampen snudde 180 grader.

I løpet av siste omgang fikk Alexander Sørloth et mål annullert, en assist og et mål på overtid som sørget for tre poeng for RB Leipzig.

Les: Lautaro Martinez snakker ut om fremtiden

«Pur glede. Målet kom så sent at jeg var sikker på at vi skulle vinne. Når man kommer inn i pausen ønsker man alltid å utgjøre en forskjell», oppsummerer Alexander Sørloth til ESPN etter kampen.

RB Leipzig trengte tre poeng på lørdag for å holde liv i gulldrømmen da de fikk besøk av Mönchengladbach hjemme på Red Bull Arena. – Tidligere på dagen hadde Bayern München slått FC Köln.

Gladbach trengte også suksess, som før oppgjøret var de nede på åttendeplass med ni poeng opp til Champions League-plasseringene i Bundesliga.

Les: Bekreftet: Skal inn og lede Europas mest kaotiske storklubb

«Han hadde en meget sterk innflytelse i dag»

Alexander Sørloth blir stadig viktigere for RB Leipzig manager Julian Nagelsmann:

«Han har spilt bedre de siste ukene. Han gjør en meget god kamp utover og målet. Han leverer en solid innsats defensivt og har to-tre gode innlegg. Han viser også han har god fart og fysikk når han spiller på kanten»

Gladbach startet best, etter bare seks minutter hadde de satt seg foran på et straffespark. Det den fremtidige Bayern-spilleren, Dayot Upamecano, som sørget for straffesparket, og Jonas Hofmann og gjorde sikkert 1-0 fra straffemerket.

Gladbachs suksess fortsatte etter hvert da de utvidet ledelsen ytterligere. Denne gangen var det Marcus Thuram som fikk nettet til å flagre da Valentino Lazaro sendte et innlegg inn i feltet. – Her kom Breel Embolo først på ballen og sendte en header som traff Thuram og gikk i mål. Et komisk mål fra gjestene som hadde tok Leipzig på sengen.

Les på F7: Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Etter Alexander Sørloth kom innpå i andre snudde kampen, han var raskt til å få ballen i mål, men målet ble riktig annullert etter det ble klart ballen traff hans hånd. RB Leipzig fikk imidlertid sin reduksjon 11 minutter ut i andre omgang da Sørloth sendte et flatt innlegg inn i feltet hvor en fullstedig fri Christopher Nkunku kunne sette inn på 1-2.

Etter 66 minutter var det Poulsen som satte seg i fokus. – Her inngikk dansken et flott samspill med Dani Olmo, hvor Poulsen deretter sendte et langskudd nede til venstre forbi en sjanseløs keeper Yann Sommer.

Hjemmelaget hadde flere store muligheter, men først på overtid kom vinnermålet. Alexander Sørloth raget høyest på et innlegg.

Med seieren fortsetter RB Leipzig med å holde følge med Bayern München på førsteplass, det er fortsatt bare er to poeng som skiller de to lagene på toppen av Bundesliga.

Les på Helsesjefen: 2 av 3 møter familien ute

RB Leipzig – Mönchengladbach 3-2

6′ 0-1 Jonas Hofman
19′ 0-2 Marcus Thuram
57′ 1-2 Christopher Nkunku
66′ 2-2 Yussuf Poulsen
90′ 3-2 Alexander Sørloth