Marseille manager Jorge Sampaoli i fri dressur.

Kaos. Situasjonen hos storklubben Marseille denne sesongen kan ikke beskrives som noe annet. Det begynte med at manager Andre Villas-Boas sa opp på en pressekonferanse. Etter dette eskalerte det ytterligere.

PSGs erkerival, havnebyen som kjemper om å bli den symbolske hovedstaden i Frankrike. Den kulturelle smeltedigelen med spillere som Papin, Barthez, Drogba, Chris Waddle, Rudi Völler, Pires, Desailly.

Les: Mens maktkampen hos Barcelona intensiveres fortsetter Xavi å sanke titler

Denne sesongen smalt det skikkelig. Resultatmessig ligger Marseille bare 4 poeng unna topp-fire plass i Ligue 1, men for Andre Villas-Boas ble det nok da ledelsen tok over styringen og jobbet for å hente inn spillere manageren ikke trengte eller ønsket.

Etter at manageren sa opp, angrep Marseille-(såkalte) supportere treningsanlegget i januar i protest mot klubbpresidenten og oppfordret alle til å boikotte klubbens sosiale medier og kjøp av merchandise. Reaksjonen må vel sies å være typisk fransk. Nå har en manager meldt seg frivillig til å lede klubben gjennom flammene.

Det måtte selvfølgelig være en sør-amerikaner som er godt vant med at det koker rundt fotballen. Jorge Sampaoli ble på fredag klappet inn som ny manager i tillegg til at klubben har fått inn ny klubbpresident – og sportsdirektør.

Høres Sampaoli-navnet kjent ut? Argentineren ledet Sevilla frem til 2017, da den tidligere landslagstreneren for Chile og Argentina valgte å forlate Europa.

Vi ønsker argentineren lykke til på reisen. Den blir garantert ikke kjedelig.

90min: United dytter inn 3 United-spillere og 240 millioner kroner i byttehandel