Det er foreløpig ingen som vil si hvor mye Vålerenga har fått for Sam Adekugbe, men hans verdi må ha gått opp fra 4 millioner euro som Transfermark har på sin oversikt etter meget god innsats på landslagssamling med Canada, hvor han var delaktig i lagets tre seire over henholdsvis Aruba, Haiti og Suriname.

Det som trekker ned for hva klubber er villige til å betale er det faktum at Sam Adekugbe bare har et halvt år igjen av sin avtale med Vålerenga.

Les: Ex Arsenal keeper i tenkeboksen: «Fantastisk å spille for Gennaro Gattuso»

Sam Adekugbe er solgt til tyrkiske Hatayspor.

Kanadieren signerte for Oslos stolthet i forkant av 2018-sesongen, og står oppført med 87 kamper. Avtalen med Hatyaspor gjelder fra 01.08.2021.

  • Med tanke på kontraktslengden og den summen vi får for å selge han, var det helt rett å takke ja til tilbudet som kom. Vi ønsker å takke Sam for tiden han har vært i klubben, og ønsker han masse lykke til i Tyrkia, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Vålerenga sine sider.

Hatayspor er fra byen Antakya og hadde sin første sesong i den tyrkiske toppdivisjonen i 2020/2021-sesongen. Laget leverte en sterk debutsesong og endte på 6. plass med 61 poeng. Spissen Aaron Boupendza ble også ligaens toppscorer med 22 mål.

Vålerenga skal ut i kvalifisering til UEFA Europa Conference League mot Belgiske KAA Gent 22. og 29. juli, og det blir i så fall med Adekugbe i troppen.

Les på F7: Bodø/Glimt kan ta imot Legia Warszawa på Aspmya