Sjefen Watzke nøyer seg ikke lenger med å hente 18-åringer. (foto: dortmund)

Witsel tapper lønnsbudsjettet til Dortmund med den 6. høyeste lønningen (sportsalary.com), en utgift som forsvinner til sommeren når belgieren går ut som free agent fire år i klubben. Ifølge Bild er denne sparte lønnsutgiften avgjørende for å kunne tiltrekke seg en ettertraktet Chelsea-spiller.

Andreas Christensen. Dansken er fått Thomas Tuchel til å rive av seg i lille håret han har igjen, etter at Christensen presser Chelsea steinhardt i lønnsforhandlingene for å signere forlengelsen. Før jul gikk Chelsea-manageren ut og fortalte at dansken måtte se å sette den fordømte (lett omskrevet) signaturen på papiret hvis han skulle få spille.

Les: Daniel Farke blir den nye sjefen til Erik Botheim

I andre del av desember har det kun blitt noen innhopp på dansken, i ligacupens 2. semifinale mot Tottenham på onsdag ble det 66 minutter på banen.

Christensen har etter 1. januar kunne forhandle med andre klubber, noe som ikke akkurat gjør oppgaven lettere for Tuchel. Barcelona har meldt seg på, ifølge tyske Bild har Borussia Dortmund nå blinket ut Chelsea-midtstopperen.

Eriksen. (foto. chelsea, twitter)

Spanske Fichajes hevdet tidligere i år at Dortmund hadde Christensen på lista, nå følger Bild opp med nye detaljer.

Les på F7: Hvordan forstå odds i sport

Den tyske avisen hevder Dortmund bruker den sparte lønnsutgiften til Witsel på exit i sommer, til å kunne forhandle frem en solid og overbevisende lønnspakke til Christensen når han kan spasere ut av Stamford Bridge til sommeren som free agent.

Ukelønn som gir gode kort i klubbens forhandlinger. (foto: dortmund, twitter)

Den danske landslagsspilleren var på utleie til Gladbach (2015-17), der han imponerte stort. En spillertype som skapt for Bundesliga. For Dortmund blir en spiller som har bevist han skjønner Bundesliga, er Champions League-mester og med de beste årene foran seg, verdt å strekke lønnsstrikken.

Skal vi tolke Chelseas twitter-melding, har ikke London-klubben gitt opp håpet om at «Andreas» skjønner hvor han tilhører.