Har steget, fysikken og autoriteten allerede som tenåring.

Han spilte i samme ungdomsklubb som en av verdens aller beste spillere, Kylian Mbappé. Etter at Mbappé senior holdt sin magiske hånd over William Saliba, er 18-åringen nå løftet frem som den neste Thuram.

Selv om vi ikke er så veldig keen på å bruke den neste…, er det her rett og rimelig for å forklare hvorfor Arsenal som én av tyve klubber er villig til å strekke seg langt for å bringe tenåringen til Emirates.

Saliba startet i samme klubb som Mbappé, AS Bondy, og har etter flyttingen fra nordlige Paris til Ligue 1-klubben St. Etienne, blitt fanget opp på speidernes radar.

Les på Popidol: Ny drikketabbe i Game of Thrones

Forsvarsspilleren har allerede fått på seg en prislapp på rundt 280 millioner kroner, men med 20 beilere i kø, kan det fort passere både 3 -og 400 millioner på veien.

Med til historien hører det at Mbappé senior dyttet Saliba frem i riktig retning.

-Mbappé senior lærte meg alt, og jeg kan takke ham for at jeg er der jeg er i dag. Siden pappaen hans var treneren min, dro jeg ofte hjem til Kylian. Når jeg så hva Kylian fikk til, fikk dette meg til å ønske det samme, sier Saliba ifølge franske Le Populaire.

Senior med god teft.

Les: Bale kommer med advarsel: «Du mister livet ditt»

St. Etienne trengte bare ti førstelagskamper denne sesongen med 18-åringen for å skjønne hva de hadde i klubben. Raskt ble kontrakten brushet og utvidet til 2023.

Fort deg med å signere her.

Jose Mourinho har også gjort sitt med å prate opp markedsverdien på Saliba.

-Han har alt for å bli en topp spiller, sier portugiseren ifølge RMC.

Veien ligger åpen. (foto: united, twitter)

Les på F7: Her har du en haug med festivaler i Norge

Tenåringen bidro sterkt i siste del av sesongen til at St. Etienne spilte seg inn til Europaligaen med en sterk 4. plass i Ligue 1.

Yngst.

På fredag venter siste kamp mot Angers, men da er Saliba opptatt på andre områder. Da venter det franske U20-landslaget på troppens yngste spiller.

Les: League One-spiller på vei til Premier League