Man kan selvsagt diskutere om straffen som er ilagt Derby, med trekk på 21. poeng for økonomiske problemer er for tøff, men det er likevel realiteten. – Manager Wayne Rooney har gjort en formidabel jobb for å holde klubben oppe i Championship, men nå er alt håp ute.

Eller som klubben skriver på Tvitter etter dagens 1 – 0 tap mot QPR: «A late sucker punch».

Les: En gedigen pengemaskin på vei inn i i Serie A – skal kapre Champions League tronen

Poengtapet på 21.poeng har gjort overlevelse nesten umulig, men Rooneys menn har klart å kjempe og holde liv i muligheten. De har greid å vinne 13 kamper og spilt 13 uavgjort, noe som normalt ville holdt dem omtrent midt på tabellen, men nå rykker de altså ned med 31 poeng fra 43 kamper.

Les: United-manageren skryter av hvor viktig han har vært for Liverpools suksess

Mot QPR var stillingen 0-0 til det var spilt 87 minutter. Da ble Luke Amos matchvinner for London-laget. Stefan Johansen kom inn etter 75 minutter og var med på å sikre tre poeng.

Derby-nedrykket ble bekreftet da Reading scoret fire minutter på overtid mot Swansea. Avstanden opp til Reading, som ligger rett over nedrykksstreken, er dermed på ti poeng med tre kamper igjen.

Det er usikkert om Wayne Rooney fortsetter neste sesong, dette var uansett noe som skille avgjøres etter sesongen. – Flere spillere går også på kontrakter som fristiller deg ved nedrykk til League One.

Derby-nedrykket ble bekreftet da Ørjan Nylands lag Reading scoret fire minutter på overtid mot Swansea. Avstanden opp til Reading, som ligger rett over nedrykksstreken, er dermed på ti poeng med tre kamper igjen. Sist gang Derby spilte på nivå tre var i 1985/86-sesongen.

Reading lå under 1-4 etter en times spill mot Swansea, men greide til slutt å sikre et viktig poeng i kampen for overlevelse. Tom McIntyre ble den store helten.

Nyland spilte hele kampen for Reading, som fortsatt har til gode å sikre plassen i ligaen. Peterborough er sju poeng bak med tre kamper igjen og er det eneste laget som kan dytte Reading under streken.

Nyland og co. har kamper mot Hull, West Bromwich og Luton igjen.