Sikkert motivasjon for Zlatan å ta noen sesonger til. (foto: zlatan, twitter)

AC Milan har gått en lengre periode med tidligere statsminister og sirkusdirektør Silvio Berlusconi som eier, til et kinesisk investeringsselskap, til USA-baserte Elliot Management. Nå går stafettpinnen videre til en pengemaskin fra Bahrain.

En av verdens mest berømte fotballarenaer, San Siro, eies og deles av Inter Milan og AC Milan siden 1947. Nå skal det bygges en ny storstue noe som kommer til å koste nærmere 8 milliarder.

Les: Le Parisien: PSG dumper Pochettino

Byggeplanene sammen sportslig suksess og et underskudd generert over flere år (i fjor minus 88 millioner euro) gjør at de amerikanske eierne, Elliott Management teller på knappene.

Tidligere statsminister i Italia, Silvio Berlusconi, eide klubben fra 1986 til 2017. – Det var da et kinesisk investeringsselskap eid av Li Yonghong som kjøpte AC Milan for 740 millioner euro for så året etter selge videre med tap til USA-baserte Elliott Management.

På mandag kom bekreftelsen på at det privateide investeringsselskapet Investcorp fra Bahrain formelt er inne i en en eksklusiv forhandlingsrunde om overtagelse av klubben.

Mens gjengen i dress (vi antar at det er en overvekt av middelaldrende menn involvert) forhandler om penger og makt, jobbes det steinhardt på den kamparenaen. Med fem kamper igjen av Serie A-sesongen ligger AC Milan to poeng foran byrivalen, med én kamp flere spilt.

Les: United-manageren skryter av hvor viktig han har vært for Liverpools suksess

Nå skal første eier fra Midtøsten sørge for at også en Serie A-klubb skal finansieres inn på toppen av ligaen og opp i Champions League-himmelen.