Morten Wieghorst

Den danske Aalborg-treneren Morten Wieghorst er en av de som er linket til jobben som hovedtrener for Rosenborg. – Nå har ekspertene delt seg inn i to leire, noen som sier at klubbens offisielle uttalelser om dårlige resultater stemmer og de som sier han har mistet jobben fordi han har sagt ja til Rosenborg. 

Klubben skriver at de har valgt å avslutte samarbeidet med Wieghorst fra dags dato. Assistenttrener Jacob Friis vil ta over ansvaret som hovedtrener ut året.

Les: Ekstra Bladet mener Aalborg treneren overtar Rosenborg

«Å stoppe samarbeidet med en hovedtrener før kontraktsutløp er en ergerlig beslutning, men vi har i løpet av de siste tre månedene kommet frem til at vi ikke ønsker å tilby en forlengelse, og har besluttet at det er mest hensiktsmessig å avslutte samarbeidet med det samme», sier AaBs sportsdirektør Allan Gaarde til hjemmesiden.

Les: Lars Bohinen henvist til tribunen etter kraftig PMS utbrudd

Til den danske avisen bt.dk utdyper sportsdirektøren:

«Det er en beslutning tatt på bakgrunn av våres sportslige resultater. Nå er vi i en situasjon, hvor vi kun har vunnet en av de siste tolv kampene i Superligaen», sier Gaarde.

På Lerkendal holder de klokelig kjeft.

Les på F7: Black Friday slo alle rekorder

 

Wieghorst har tidligere trent Aarhus GF og vært assistenttrener i Swansea. Selv har han spilt for klubbene Lyngby FC, Dundee, Celtic og Brøndby IF. Han har også spilt 30 landskamper for Danmark.

Siden januar 2017 har han trent AaB, som ligger på en sjetteplass i Superligaen.

Det er fortsatt uvvist hvem som tar over som permanent hovedtrener i Rosenborg, etter at Rini Coolen har hatt ansvaret siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i sommer.