Liverpool, that was ancient times. lads. (foto: benitez, twitter)

Helt siden første gang han entret Premier League-sirkuset i 2004 for Liverpool, har vi sett på Rafa Benítez som en av managerne som skaper liv på balløya. Han er selv stort sett en behersket herremann sammenlignet med noen av sine kollegaer, men den spanske strategen kan drille spillerne sine til å skape skikkelig trøbbel for motstanderne – uavhengig om han jobber for Liverpool eller Newcastle.

Så ble han presset ut av Newcastle-eier og kaosmaker Mike Ashley i 2019, og fulgte pengestrømmen til kinesisk fotball.

Les: Vinnerskallen Conte sendte stjerna Lautaro Martinez rett i dusjen

Det holdt frem til januar i år. Da takket Benitez nei til flere årslønninger på 12 millioner pund, og ga seg som manager for Dalien FC.

Med kontoen fylt opp, men fortsatt ikke ferdig med toppfotball, returnerte 61-åringen til balløya. Vi har ventet på neste skritt for Benitez, men det virker som franskmannen selv venter på den optimale muligheten.

Ifølge Football-Insider kan denne komme til sommeren. Tottenham-sjef Daniel Levy kaver rundt for å finne en – denne gangen – langsiktig managerløsning etter Mourinho. Den ene etter den andre av toppkandidatene har falt fra, nå hevder Football-Insider at to sterke kandidater er Rafael Benitez og Marcelo Bielsa.

Les på Engelske klubber: Conor McGregor kan hjelpe Manchester United

En garde!

Bielsa har mer eller mindre takket nei med kommentarer om hvor fantastisk han har det hos Leeds, mens Benitez er tilgjengelig og sikkert proppfull av overskudd til å ta fatt på en ny runde i Premier League, denne gangen noen solide steg opp fra Newcastle.

Ifølge Football-Insider er Benitez ikke overraskende keen på Spurs-jobben. Tottenham kan sikre seg en manager som har vunnet Champions League, Europaligaen og to La Liga-titler, og som definitivt ikke har gått ut på dato.

Vi liker det vi hører.

Les: ESPN: Barcelona i kontakt med Hansi Flick