Vårt favorittbilde av Mourinho. (foto: tottenham, twitter)

Frank Lampard har hele veien pratet varmt om Olivier Giroud og betydningen franskmannen har for klubben. For landslagssjef Didier Deschamps blir dette pisspreik. Han ser en av Frankrikes største goalgettere tilbringe tiden med ansikstmaske på en eller annen kald benk. Dette har José Mourinho tenkt å utnytte.

Giroud har selv beskrevet den traurige situasjonen på Stamford Bridge.

-Det er bekymringsfullt. Jeg trodde jeg fortsatt hadde en rolle hos Chelsea, men spilletiden er redusert mye. Dette må endre seg, ellers må en avgjørelse tas. Jeg må ta et valg i januar og håper jeg tar det riktige, som jeg alltid har gjort, sa Giroud til Telefoot forrige måned.

Les: Pochettino får skikkelig brysom konkurranse om Real Madrid-jobben

På onsdag kveld fikk franskmannen muligheten fra start han hadde etterlyst.

Resultatet ble så massivt at ord ikke klarer å dekke prestasjonen. Se og nyt denne ukes heiteste målscorer i Europa:

To måneder etter at han feiret sin 34. bursdag ble Giroud den eldste spilleren i Champions League til å sette inn et hattrick. Som ble toppet med en fjerde scoring.

Giroud har lovet en avgjørelse i januar. Matchvinner i CL-kampen mot Rennes forrige uke og nå partyet mot Sevilla har gitt franskmannen et skikkelig forhandlingskort overfor Chelsea, men vi tror Deschamps fortsetter å presse på for at spissen tar det nødvendige skrittet. Han trenger at Giroud spisser målformen frem mot EM i sommer, noe som forutsetter en klubb og manager som lar ham gjøre jobben sin.

Hos Tottenham arbeides det med en plan som bør trigge Deschamps.

Ifølge Football Insider har José Mourinho fått med seg historien til Kane, der andre del av sesongen har en tendens å forløpe med en eller annen skade. Løsningen for å sikre flyten helt inn denne sesongen skal sitte på benken hos Chelsea.

Mourinho og trenerteamet digger den franske senterforwarden. Football Insiders kilde hevder Tottenham har sendt beskjed til Chelsea om at de skal informeres om situasjonen til Giroud.

Les på Engelske klubber: Til sommeren spiller Ben White for en av de Fire Store

Vi kan ikke forestille oss at Lampard tør å sende den brennheite Giroud til andre siden av London og konkurrenten om toppplassene i Premier League, men får Giroud muligheten til å forhandle til seg en deal hos Mourinho som sikrer spilletid frem mot EM-sluttspillet, da kan dette presses frem.

Giroud har vært dønn lojal overfor Chelsea siden han ble hentet til Stamford Bridge i 2018. Det han har fått tilbake har vært magert.

Vi tror summen av den tidligere behandlingen hos Chelsea og EM-sluttspillet som venter om noen måneder, får den historiske CL-målscoreren til å velge exit i januar.

Da står José Mourinho klar.

Les: Barcelona i samtaler om byttehandel med Dembélé