Toppscorer på Brightons rekruttlag, velger Belgia fremfor Premier League

Henrik Bjørdal

Midtbanespilleren Henrik Bjørdal vokste opp i Aalesund og ble for et par år siden plukket opp av Premier League klubben Brighton. Han ble raskt en meget viktig del av Deres U23 lag, men ble aldri en del av førstelaget. 

Bjørdal spilte 50 kamper for rekruttlaget og ble deres toppscorer med 13 mål,  alle trodde inkludert Brighton fans at nå var veien åpen til førstelaget, men slik ble det ikke og nå har 32 åringen skrevet en avtale med en belgisk klubb.

Veien lå åpen for stortalentet fra Valderøy i Giske kommune i Møre og Romsdal 

Det er den britiske lokalavisen The Argus som melder at sunnmøringen er klar for en overgang til Zulte Waregem, og har signert en avtale som strekker seg over tre sesonger. Den belgiske klubben ble nummer ni i Jupiler Pro League forrige sesong.

Les: Berget plassen i Premier League, beholder jobben

Henrik Bjørdal har spilt for samtlige norske aldersbestemte landslag og er etter manges mening en meget god kandidat for voksenlandslaget.  I begynnelsen av sin kontrakt med Brighton var han lånt ut til svenske IFK Göteborg.

Overfor The Argus ønskes han lykke til av Brightons rekruttlagstrener Simon Rusk.

«Henrik har vært en glede å jobbe med gjennom min tid i klubben. Han har vist profesjonalitet og blitt en bedre fotballspiller. Han var en nøkkelspiller for oss i denne opprykkssesongen, ikke bare ved å score mål, men også ved å legge ned en knallhard innsats», sier Rusk.

 

Hjelp deg selv til bedre odds – her finner du de fleste